• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ay Vakti’nden hikâye dosyası

Ay Vakti’nden hikâye dosyası

19. yılını idrak eden derginin mayıs-haziran 2019 sayısı zengin bir hikâye dosyası ile çıktı. Teorik yazılar yanında hikâyelerin de yayınlandığı dergide Alaattin Soykan, Fatma Şengil Süzer, Selami Şimşek, A. Vahab Akbaş, Ferhat Öksüz, Güven Fatsa, Ziya Karatekin’in şiirlerine de yer veriliyor. Alaattin Soykan’ın şiirinin el yazısı ile verilmesi ilgi çekici. İki yıl önce kaybettiğimiz A. Vahab Akbaş’ın sağlığında yayınlanmamış şiirleri okuyucu ile buluşturuluyor.

Şaban Sağlık hocanın “Hikâye medeniyeti” yazısı ile hikaye dosyası başlıyor. Saban Sağlık “Her ne kadar modern zamanlarda belirli bir itibar erozoyonu yaşasa da medeniyetimiz hâlâ bir hikâye medeniyetidir” diyor.

Dosyanın diğer yazılar ve yazarları: “İnteraktif edebiyat ya da öykü  yeni bir dönememi giriyor” Recep Seyhan, “Öykünün çok boyutlu hikâyesi” Necmeddin Evci, “Olağanüstü bir hikâye: Necip Fazıl hikâyelerinde imkân ötesinin anlatımı” Yunus Emre Özsayar, “Analitik rubriğin aynasında Sezai Karakoç hikâyeleri” Hayrettin Tayan, “Cahit Zarifoğlu’nun neo-epik öyküsü: İns” Osman Koca, Rasim Özdenören hikâyelerinde izlek ve çağrışım” Hayrettin Taylan, “Ali Haydar Haksal’ın öykü poetikası” Mehmet Özger, “Kutlu bir Sehl-i mümteni” Abdullah Rifatoğlu, “Hayatın Kuramı, kuramın hikâyesi” Mustafa Uğurlu, “Yaşar Kaplan’ın Sıfır üç depremleri” Salih Uçak, Yunus Develi Öykücülüğü üzerine bir girizgah” Sıddık Yurtsever, “Hayatın Ortasından insan hikâyeleri: Abdullah Harmancı Hikâyeciliği” Melih Karaoğuz, “Cemal Şakar öyküsüne genel bir bakış” İsmail Isparta, “İroni, sancı ve teklif: Ömer Faruk Dönmez öyküleri” Veysel Altuntaş , “Aykut Ertuğrul öykücülüğü yahut kahramanlığın sonsuz yolculuğu” Rüya Bağ, “Hikâye anlatısının yalın dili, zeka ürünü kurgu ile Güray Süngü öyküsü” Mahmut Coşkun.

Dergi’nin soruşturmasına cevap verenler: Bahtiyar Aslan, Ercan Köksal, Onur Akbaş, Emina Batar, Fatma Balcı Emrah Merdiven, Naime Erkovan, Gülçün Durman, Kamil Yeşil, Emre Ergin, Handan Acar Yıldız, Akif Hasan Kaya.

Hüseyin Ahmet Çelik’in “Alim Kahramanla modern Türk hikâyesi üzerine” söyleşisi Ay Vakti’nin bu sayısını zenginleştiriyor. Dergi’nin son sözünü Şerif Akbaba “Ahsenü’l-kasas” başlığı altında yazmış.

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim