• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Birnokta Sözün Hakkını Veriyor

Birnokta Sözün Hakkını Veriyor
Sözün ve özün peşindeki yolculuğunda 15 yılı geride bırakan ve ileriye doğru söz tohumları ekmeye ve sözün hakkını vermeye devam eden Birnokta edebiyat dergisinin 161. sayısı okurlarla buluştu.

“yazmalı yazmalıyazmalı yarın ölecekmiş gibi” diyor genç şair Aykut Nasip Kelebek bu sayıda yer alanKonferans isimli şiirinde. Her sayıda olduğu gibi Birnokta’nın şair kadrosubu sayıda da güçlü: Bir Şair/ Bünyamin Durali, Çocuk Şiiri/ Abdullah İlhan, Tahrifat/ Ulaş Konuk, Güzellik Sancısı/ Tuncay Günaydın, Söz Boğumu/ Meryem Çelik, İnerken Perde Gözlerden/ İbrahim EryiğitBen Meseli – 17/ Özcan ÜnlüReddiyeye Özlem/ Suavi Kemal YazgıçBütün Kentin Bacalarından/ Selim Sina BerkKosova Güzellemesi-Ne ya da Mekânın Şiiri/ Rasim DemirtaşRüyamda/ Kemal Can AçıkÇalap/ Abdurrahman Adıyan, Rahle/ Arif Onbaşıoğlu.

Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Sönmez Sözün Közü isimli yazısında “Sözün bittiği yer” deriz. Elbette sözün bittiği yerler de vardır. Ama demek ki söz bitmese her şey bitmemiş olacaktı.

Sözü bitirmemek, sözün hakkını vermek gerekiyor… diyor.  Yürüyüş Tutanakları’nın yazarı Necmeddin AtlıhanBakü: Neftî Şehir isimli yazısıyla bu kez bir Bakü gezisine çıkartıyor okurları. Ve Birnokta okurlarının özlediği başka bir isim İbrahim Yarış,Kelebekleri Kim Fark Edebilir?başlıklıyazısında şöyle sesleniyor: İstanbul’u sevenler ve zarar vermeyenler cemiyetinin asilinsanları, size diyeceklerim var. Bahar ayıgeldiğinde yapılacak en doğru şey gezmektir.

Devamı için: http://kulturgundemi.com/gundem/birnokta-sozun-hakkini-veriyor-haber-17655

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim