• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Bosna'daki Direniş ve Şehit Selami Yurdan

Bosna'daki Direniş ve Şehit Selami Yurdan
Selami Yurdan Sırp çetelerine karşı olduğu kadar, emperyalizmin, yeni dünya düzeninin, haçlı ruhunun ve İslam ülkelerindeki işbirlikçi iktidarların karşısında Müslümanların onurunu yükseltmişti. Fatih Pala yazdı.

Bosna’daki 90’ların başından ortalarına değin süregiden Müslümanca savaşın, Müslümanca cihadın Türkiye’deki belirgin yüzlerinden biri de hiç şüphesiz 22 Ağustos 1992 tarihinde Saraybosna’da şehid olan Selami Yurdan’dır.

Müminler için toprak ve vatan kavramları, iman çerçevesinde anlamlarını bulur. Dünyanın neresinde Müslümanlar yaşıyorsa, bulundukları yerlerde kimler Müslümanlıklarının kavgasını veriyorlarsa onlar “biz”dendir ve o topraklar bizimdir. Sınır tanımayan bir inanç haritasını bize çizen Rabbimize hamd ü senalar olsun. İşte memleketi Ağrı/Patnos olmasına rağmen yüreği Bosnalı kardeşleriyle çarpan güzel Müslüman Selami Yurdan da bu şuur içinde olarak yüreğinin sesine uyup Bosna’daki Sırplara karşı sürdürülen İslamî mücadelenin Saraybosna cephesinde yerini almıştı o günlerde.

Şehidimizle ilgili neler yazılıp çizilmiş diye bir araştırma içerisine koyulduğumda, yardımımaHaksöz dergisinin çok eski sayılarından biri yetişti. Eylül 1992 tarihli 18. sayısında yani Selami Yurdan’ın şehadetinden bir ay sonraki sayısında, Ali Gözcü imzasıyla sayfalarda yer edinen “Bosna’da Direniş ve Şehadet” başlıklı yazı, beni kendisine çekti. Bugün hem şehidimizi anacağız hem de bu makaleden yararlanarak yirmi dört yıl öncenin Bosna sıcaklığına ve şehadet yolculuğunun anlamına varmaya çalışacağız.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/dergi/24657/bosnadaki-direnis-ve-sehit-selami-yurdan

Bu haber toplam 793 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim