• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Bülent Özdaman değerlendirmesiyle Mavi Bisiklet.

Bülent Özdaman değerlendirmesiyle Mavi Bisiklet.
Hem sinematografik açıdan hem de anlattığı hikaye açısından bizlere umut olacak bir film

Yerli sinemanın büyük bir dağıtım sorunuyla karşı karşıya olduğu, nitelikli, eli yüzü düzgün, hem sinematografik açıdan hem de içerik açısından gayet başarılı olan, ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen, yurt dışında bile ülkemizdekine oranla daha fazla salonda gösterim imkanı bulan, yüzümüzü ağartan filmlerin bir türlü istediği oranda seyirciyle buluşacak salon bulamadığı zor zamanlardan geçiyoruz. 

Yerli sinemamız çok ciddi bir dağıtım sorunuyla karşı karşıya; buna bağlı olarak ya da bunun bizatihi bir sebebi olarak da ciddi bir üretim ve yapım sorunuyla karşı karşıya. Bu sorunun çözüme kavuşması şöyle dursun gittikçe daha da çetrefilli bir hal almaya başlıyor. Ne olacağı konusunda kimsenin makul bir ön görüsü yok. Sektöre umutsuzluk hakim diyebilirim. Birçok usta yönetmen kartel haline gelen dağıtım şirketleriyle yaşadığı sorunlardan dolayı film yapma motivasyonunu bile kaybetmiş gibi görünüyor. Tüm bunlara rağmen bu yıl Ekim, Kasım ve Aralık ayı itibariyle gerçekten bizlere umut olabilecek, film yapma ve film izleme motivasyonumuzu arttıracak filmler izledik. Umarım yerli sinema adına da bir diriliş muştusu olur bu durum.

Yukarıda zikrettiğim tüm olumsuzlukları ardında bırakıp uzun bir serüvenden sonra seyirciyle buluşan hem sinematografik açıdan hem de anlattığı hikaye açısından bizlere umut olacak bir film var bu hafta karşımızda: Mavi Bisiklet.

Devamı için:  http://www.kulturgundemi.com/sinema/bulent-ozdaman-mavi-bisiklet-haber-31055#sthash.7bs7SEc4.dpuf

Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim