• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Devlet STK’ları desteklemeli

Devlet STK’ları desteklemeli
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca yürütülen, “Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi”nin Ankara’daki etkinliği tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca yürütülen, yerel ve merkezi düzeyde sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi amaçlanan “Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi”nin Ankara’daki etkinliği tamamlandı. İki gün süren “Sivil Toplum Günleri” toplantısına katılan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemir etkinlikte yaptığı konuşmada, kamu ile sivil toplum arasındaki iletişim ve işbirliğinin arttırılmasına yönelik programın oldukça başarılı geçtiğini ifade etti.

STK’LAR DESTEKLENMELİ

Konuşmasında, sosyal sorumluluk anlayışla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının devlet tarafından desteklenerek güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Hacı Mahmut Erdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültürel değerlerimizin, küreselleşmenin etkisiyle, hızla değişmeye hatta yok olmaya başladığı bir süreçten geçiyoruz. Bu sene 40. Yılını kutlayan TYB, kadim medeniyetimizin kültürel değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için yurt içinde ve yurt dışında kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerini 40 yıldır sürdürüyor. Bu tür faaliyetleri gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarının kamu ve yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/devlet-stklari-desteklemeli-75637h.htm

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim