• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Güney Kore’de Kurban Bayramı

Güney Kore’de Kurban Bayramı

Seul Merkez Camii’nde 1 Eylül Cuma günü sabah 9:30’da Kurban Bayramı namazı kılındı. Güneşli bir havada değişik ülkelerden geleneksel kıyafetlerini giyen Müslümanların da olduğu, kısaca ümmetin tüm renklerini bir arada görebileceğimiz çok renkli, çok güzel bir bayram günüydü. Jang Hüseyin yazdı.

Güney Kore televizyon ve gazetelerinde müslümanların Hac ibadetini yerine getirmek için Mekke’ye akın akın gittikleri, Kâbe’yi tavaf ettikleri haberlerini her yıl görmek ve okumak mümkündür. Bu haberler sayesinde Koreliler İslam’ın beşinci şartı olan Hac hakkında genel bir bilgi sahibi olmakta, değişik ırk ve milletlerden müslümanların Kâbe’de toplanıp tavaf etmelerinden İslam’ın tüm insanlığa inen bir din olduğunu anlamış olmaktadırlar.

Koreli Müslümanlar, Suudi Arabistan kralının müslüman nüfusunun az olduğu ülkeler için tanıdığı özel haktan yararlanarak her iki ya da üç yılda bir herhangi bir para ödemeksizin Hac vazifelerini yerine getirmektedirler. Kore’de ikamet eden yabancı müslümanlar daha önceleri sınırlı sayıda da olsa kendi imkânlarıyla Kore’den Hacca gitmekteyken, son bir kaç yıldır açılan Hac seyahat firmaları sayesinde oturma izni olan yabancı müslümanlar gruplar halinde Hacca gidebilme imkânına sahip olmuşlardır.

Bayram günü caminin avlusu ve teras katları tıklım tıklım dolduğu için Seul Merkez Camii’nde bayram gününden bir hafta öncesinden bayram günü park sorunundan dolayı arabayla gelinmemesi, toplu taşıma araçlarının kullanılması, evde abdest alınıp çıkılması ve yanında seccade getirilmesi anonsu yapılır. Bazı seneler özellikle bayram günü hafta sonuna denk geldiğinde yer sorunundan dolayı bayram namazının üç farklı saatte (8:00, 9:00, 10:00) kılındığı da olmuştu. 8:00’de bayram namazını kılan müslümanlar camiden çıkınca diğer grup 9:00’da kılıyor ve bu iki saatte namazını kılamayan Müslümanlar da 10:00’da namazlarını kılmış oluyordu. Tabii bunun için de üç ayrı imam gerekiyordu. Halen camiye giden yolun yoğun trafikten dolayı sıkışması ve araçların rahat akışının sağlanması için Kore trafik polislerinin bayram sabahı camiye giden önemli noktalarda görev yaptığını da görmek mümkündür.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/mercek-alti/26894/guney-korede-kurban-bayrami

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim