• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Simge isimleriyle marka bir şehir: Sivas

Simge isimleriyle marka bir şehir: Sivas
İyi ve kaliteli bir organizasyonla, hemen olmasa bile beş-on sene içerisinde, tüm dünyada Şems-i Şemseddin Ahmed Es-Sivasi ile anılan bir Sivas, İhramcızade ile anılan bir Sivas çok uzak değil, buna inanıyoruz. Sefa Toprak yazdı..
sivas-kis-fotograflari-5-1
İyi ve kaliteli bir organizasyonla, hemen olmasa bile beş-on sene içerisinde, tüm dünyada Şems-i Şemseddin Ahmed Es-Sivasi ile anılan bir Sivas, İhramcızade ile anılan bir Sivas çok uzak değil, buna inanıyoruz. Sefa Toprak yazdı..

 

Sivas, tarihi süreçte sınırları içinde yaşamış olan rol modelleri, onların geriye bıraktığı eserleri, hem de topyekün oluşturduğu hava ile medeniyetimizin örnek şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Sefa Toprak'ın kaleminden Sivas'ı anlatarak, Sivas'ta doğmuş-yaşamış büyük isimleri tekrar gündeme taşıyarak, kültürel anlamda markalaşmış bir Sivas görme hayalimize tüm okurlarımızı ortak ediyoruz. İyi ve kaliteli bir organizasyonla, hemen olmasa bile beş-on sene içerisinde, tüm dünyada Şems-i Şemseddin Ahmed Es-Sivasi ile anılan bir Sivas, İhramcızade ile anılan bir Sivas çok uzak değil, buna inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde farklı şehirlerimiz için de bu tip çalışmaları sizlere sunabilmeyi hedeflemekteyiz. Bu yazıların gerekçesi için tıklayınız: http://www.dunyabizim.com/Manset/18603/dunya-bizim-marka-sehirler-uzerine-dusunmeye-davet-ediyor.html (Dünya Bizim)


Sivas, tarihî ismiyle “Sebastia” yani “azizlerin şehri”. Bu isim ve manası her ne kadar az biliniyor olsa da aslında şehir bu ismi layıkıyla hak etmektedir. Ayrıca Sivas hâlâ "kültür şehri”, “ozanlar şehri”, “şairler şehri”, “evliyalar şehri” ve “dârul-ulemâ" denerek de anılmaktadır.

 

Yetiştirdiği yüzlerce abidevî şahsiyet ile tarihin hiçbir döneminde önemini yitirmeyen Sivas, dinî, siyasî, ilmî ve edebî sahada yetiştirdiği bu isimlerle adeta bir eğitim ocağı hüviyeti kazanmıştır. Bu soğuk ve bozkırın ortasındaki şehirde mahsul yetiştirmek zordur, ama yüzlerce âlimin, âbidin ve edibin neşv ü nema bulduğu bereketli bir topraktır Sivas.

 

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18743/simge-isimleriyle-marka-bir-sehir-sivas.html

Bu haber toplam 3584 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim