• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Hangi Şairle Çay Nasıl İçilir?

Hangi Şairle Çay Nasıl İçilir?
İsmet Özel: Onunla çay içerken oldukça dikkatli olmalısınız. Çünkü çayı alıp “sen nasıl çay içiyorsun böyle?” diyerek çayı başınızdan aşağı dökebilir. Çay parasını ödemeyi aklınızda geçirmeyin. O varken ağa odur.

Sezai Karakoç: Otururken hangi düşüncede olursanız olun kalkarken Yüce Diriliş Partisi’ne üye olmak için izin istemek zorunda kalırsınız. Zerafeti ve inceliği size bunu mecbur bırakır.

Ülkü Tamer: Ülkü Tamer çok çay içmez ama o da çok ince biridir. Aniden kalkıp size şöyle diyebilir. Canım çok sıkılıyor, kuş vuralım istersen. Peki siz kuş vurabilir misiniz?

Ahmet Telli: Masaya oturdunuz ve çay içmeye başladınız. Size aniden çocuksun sen diyerek kalkıp masadan gidebilir. Siz de arkasından bakakalırsınız.

Haydar Ergülen: Haydar Ergülen ile çay içmek için önce onu meşgul bulmamanız gerek. İlk aşamayı geçtikten sonra karşıya geçip orada beklemenizi tavsiye ederiz.

Ali Emre: 80’lerde İstanbul’u dinlemek için çok iyi bir tercih yapmak istiyorsanız Ali Emre ile mutlaka çay içmelisiniz. Korkma diye başlayacağı ilk cümlesinden sonra siz artık sessiz bir şairle oturduğunuzu hissedeceksiniz ve şöyle diyeceksiniz? E, kuzum bu şiirleri bu sessizlikte nasıl yazdı ki?

Hüseyin Peker: Çay içerken kafayı çok rahat bulabildiği için Hüseyin Peker iyi bir tercih olabilir. Üstelik Peker ile gerçek hayat hikayelerine şahit olabilirsiniz. Dinler ama inanamazsınız tüm olup bitenlere.

İhsan Deniz: İhsan Deniz size birçok edebiyat hatırası anlatabilir. Az konuşur ama çok şey söyler. Çok şey söylediğinde artık konuşmak istemediğini anlarsınız ve masadan kalkarsınız.

Şeref Bilsel:  Bol Karadeniz fıkraları ve kafa karışıklığına şahit olmak istiyorsanız Bilsel ile mutlaka çay için. Çay içerken onunla arada size öğrencilik yıllarına dair harika anılarını anlatır. Parayı öder, cimri değildir.

Ali Ayçil: Ali Ayçil iyi bir çay içicisidir. Günündeyse size hatıralarını anlatır; değilse öğüt verir. Ama emin olun asla sıkılmazsınız oturduğunuz süre içerisinde. Başka bir göze şahit olursunuz onu dinlerken.

Ahmet Murat:  Ahmet Murat oldukça sessiz ve sakin biri. Güzel güzel anlatır, siz de güzel güzel dinlersiniz. Az konuşur ama güzel çay içer. Gitar çaldığına dair bir bulguya rastlanmamıştır.

Hayriye Ünal: Onunla çay içmeye oturduysanız şiirden konuşmayı göze aldınız demektir. O kadar çok şiir ve edebiyattan konuşur ki içiniz, dışınız şiir olur ama edebiyat olmaz. Çünkü insan şiire dönüşebilir ama edebiyata dönüşemez.

 Devamı: http://www.izdiham.com/hangi-sairle-cay-nasil-icilir/

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim