• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İlahiyat eğitimi bakış eğitimidir, düşünce eğitimidir

İlahiyat eğitimi bakış eğitimidir, düşünce eğitimidir
Kütahya DPÜ İlahiyat Fakültesi, Oryantasyon ve Açılış Dersi Programı kapsamında bazı etkinlikler gerçekleştirdi. Sevil Dağcı açılış dersinden notlarını aktarıyor.

Tatlı bir telaştır; önemsediğimiz, değer verdiğimiz, yolunu hasretle gözlediğimiz misafirimizi beklerken yaşadığımız... Vakit yaklaştıkça, heyecan ve telaşe artar. Hazırlıklar en ince teferruatına varıncaya kadar düşünülmüş, eksiksiz, kusursuz bir karşılama olması için koşuşturmalar artmıştır. Bu heyecanın çok daha fazlasını bebek bekleyen ailelerde de görmek mümkündür. Çok sıkıntılı, zor bir süreç yaşanmasına rağmen gelecek olan misafirin Allah’ın bir lütfu ve emaneti olması, çok kıymetli olması, sıkıntıları çoktan unutturmuş, hasret ve kavuşma duygusu her şeyin önüne geçmiştir.

Bugün fakültem de benzer bir heyecan yaşıyor. Değerli misafirlerini, kendilerine emanet edilecek evlatlarını bağrına basmaya hazırlanan büyük bir aile gibi mutlu, heyecanlı ve tatlı bir telaşla karşılama merasimine hazırlanıyor. Karşılama salonumuzda çaylarımız kahvelerimiz, çeşit çeşit ikramlarımız, hediye edilecek kitaplarımız, süslenmiş masalarda o değerli misafirlerine ikram edilecekleri vakti bekliyor. Fakültemin değerli hocaları her yıl yeni bir heyecanla öğrencilerine kucak açıyor.

Kütahya DPÜ İlahiyat Fakültesi, Oryantasyon ve Açılış Dersi Programı kapsamında, 16 Eylül 2015 tarihinde DPÜ İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi amfi 2’de etkinliklerini gerçekleştirdi. Programa Kütahya milletvekili İshak Gazel, rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, rektör yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir, İlahiyat Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli, akademik personel, davetli misafirler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın sunumunu, DPÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.Ümit Aktı yaptı. Hoş vecizelerle başladığı konuşmasını İlahiyat Fakültesi binasının inşası hususunda desteklerini esirgemeyen Kütahya milletvekili İshak Gazel’e ve rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkürlerini sundu. Açılışını da en yakın zamanda birlikte gerçekleştirmek temennisi ile konuşmasına son verdi.

Fakültemizin İslam Sanatları Bilim Dalı öğretim görevlisi Semra Güler, slayt gösterisi eşliğinde İlahiyat Fakültesi'nin bölümlerini, bölüm başkanlarını, öğretim üyelerini, öğretim görevlilerini tanıttı. Yeni kurulmasına rağmen pek çok büyük organizasyonu alnının akıyla gerçekleştiren fakültemizin iki yıl içerisinde düzenlediği sempozyumlar, Simav ve Gediz’de düzenlenen paneller, üniversitenin bütün öğrencilerine ve halka açık ücretsiz olarak verilen açık dersler, cami dersleri, Çarşamba seminerleri, DİMAM ve bünyesinde gerçekleşen faaliyetler, çıkarılan dergiler, öğrenci kulüpleri, MEDAR’ın organize ettiği tarih ve kültür gezileri hakkında bilgi verdikten sonra, 1-3 Ekim 2015 tarihinde İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan Kütahyalı Bilge Şair Sun’ullâh-ı Gaybî Sempozyumu'ndan bahsedip, salona teşrif etmiş bulunan misafirleri de sempozyuma davet etti. Bu zengin sunum, yeni gelen öğrencilere, misafir lokumu gibi tatlı bir karşılama oldu.

Medeniyetimizin hayat bulduğu yerlerdendir Kütahya

Programın devamında rektörümüz Remzi Gören, bütün öğrencileri, öğrenci olmaktan öte bir evlat gibi gördüğünü söyleyerek “sıcak bir aileye hoş geldiniz” sözleriyle adeta onları kucakladı ve sözlerine şöyle devam etti: “İstikbalimizi ve istiklalimizi tehdit eden olaylara şahit olduğumuz bu günlerde, istikbal ve istiklalimizin teminatı olan siz gençlere hitap etmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Sizleri tanımaktan ve kazanmış olmaktan mesrurum. Kardeşlerim, insan her yıl yaş alır fakat çoğu kez farkında olmaz. Liseyi bitirip üniversiteye başladığınızda ise, artık ayaklarınızın üstünde durmak zorunda kalırsınız. Çok geçmeden büyüdüğünüzün farkına varırsınız. Bu yüzden siz gençlere sorumluluk yüklenmeye hazır bireyler gözüyle bakıyoruz. Sizlere değer veriyor, yetişmeniz için büyük emek harcıyoruz. Bütün öğretim elemanlarımın namına söyleyebilirim ki, DPÜ İlahiyat Fakültesi, başka hiçbir yerde bulamayacağınız ölçüde sıcak, samimi, huzur dolu bir aile olacak. İlahiyat Fakültesini tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ne mutlu sizlere! 

Sevgili öğrencilerim, sizden iyi bir öğrenciliğin yanında, eğitim göreceğiniz köklü medeniyetimizin aynası olan bu şehri tanımanızı istiyorum. Ulu Cami'yi, Dönenler Camii'ni mesken edinin. Hisarlı Ahmet’i, Hüseyin Yüce’yi, Ahmet Yakupoğlu’nu, Hayme Ana’yı, Evliya Çelebi’yi, Ergun Çelebi’yi, Gaybî Efendi’yi ihmal etmeyin.

Kütahya tarihtir. Medeniyetimizin hayat bulduğu yerlerdendir. Kütahya hem Selçuklu, hem Osmanlı’dır. Aradığınızı bulduğunuz değil, arayıp da bulamayacağınız nadide şehirlerdendir, kıymetini bilmeniz temennisiyle sizleri emanetleri zayi etmeyen Allah (cc.)’a emanet ediyorum.”

Bu güzel sözlerin etkisiyle, salonda bulunan ebeveynlerin yüzündeki mütebessim ifade, Prof. Dr. Bilal Kemikli Hocamın, “Çocuklar, İlahiyatlı olmak aşk işidir, dert edinmektir.” sözlerindeki o manayı anımsattı. Sun’ullah-ı Gaybî Hz. ne güzel ifade etmiş: “Gerçek velî olan kişi/ Aşk derdine düşmek gerek/ Düş görmeden yitmez işi/ Aşk derdine düşmek gerek

İlahiyatlı olmak aşk ile mümkün, ilahiyat öylesine bir aşk ki, anne babaları da çocukları kadar ilahiyatçı yapıp, gözlerinin nuru olan evlatlarını gönül rahatlığıyla ilim kucağına teslim ederek memleketlerine huzur içinde dönmelerini sağlayacak yegâne kuvvet haline geliveriyor. Ailelerin çocuklarını bu kadar emniyette hissetmelerini sağlayan diğer bir etken de, DPÜ ve İlahiyat Fakültesi'nin özverili ve güvenilir kadrosu.

 
Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim