• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

İlk Dijital Kütüphanemiz: Milli Kütüphane

İlk Dijital Kütüphanemiz: Milli Kütüphane
Geçen yıl İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nin kütüphanesini dijitalleştiren Samsung Electronics, benzer bir çalışmayı Ankara’daki Milli Kütüphane için yaptı ve böylece ortaya ilk dijital kütüphanemiz çıktı.

Samsung Dijital Kütüphane’de, olağanüstü güzellikte eşsiz elyazması eserler var. Üstelik bu eserlerin dijital kopyalarına herhangi bir yerden kolayca ulaşabiliyorsunuz, bazılarını bilgisayarınıza, tabletinize ya da akıllı telefonunuza indirebiliyorsunuz… Bunun için gereken tek şey, Milli Kütüphane’ye üye olmanız.

Ülkemizde kütüphaneleri kullananların sayısı 1 milyon 367 bin, yani nüfusun sadece yüzde 2’si. Avrupa’da bu oran yüzde 35, Finlandiya, İngiltere ve Norveç’teyse yüzde 70. Bu proje bu yüzden de çok önemli.

Titizlikle korunan devasa bir elyazması koleksiyonu… İçinde neler yok ki! Her ayrıntısıyla gibi ince ince işlenmiş “Kuran-ı Kerim”ler… Mevlana’nın “Mesnevi”si… Osmanlılara ait ilk ansiklopedik eser olan ve 1428’de Oruç Gazi’nin torunu Bedri Dilşad’ın yazdığı “Murad-name”, Ebu’l-Hayr Rumî’nin Cem Sultan’ın emriyle yazdığı “Saltuk-name”, Udî’nin yazdığı “Maceray-ı Mah”…

Devamı için:  http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/ilk-dijital-kutuphanemiz-milli-kutuphanede-haber-31034#sthash.XvHl6HZH.dpuf

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim