• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

İslam Felsefesi Tarihine Bir Bakış

İslam Felsefesi Tarihine Bir Bakış
H. Ömer Özden’in kaleme aldığı 'İslam Felsefesi Tarihi', İslam felsefesinin doğuşunu, kaynaklarını, önemli temsilcilerini, aralarındaki etkileşimleri ve felsefi hareketleri öz olarak inceliyor. Recep Şükrü Güngör yazdı.

Varlık, yaratılış, Aristotales, İnbi Sînâ, Farâbî, İbni Arabî, bilim, tabiat, Meşşâî, İşrâkî… İslam felsefesinin doğuşunu, kaynaklarını, önemli temsilcilerini, felsefi hareketleri anlatan H. Ömer Özden’in kaleme aldığı İslam FelsefesiTarihi eserini Recep Şükrü Güngör yazdı.

Literatüre felsefe şeklinde giren “philosophia”, hikmet sevgisi manasına gelir. Felsefi bilgi, biriken bilgi demektir. Felsefenin metodu akıl ve tecrübedir. Hakikat ve kesin bilgi hiç değişmeyen ilkedir. Felsefe bütün bilimlerden yararlanır. Bilimsel verilerle çelişirse felsefenin hakikatten uzaklaştığı anlamı doğar.

H. Ömer Özden’in İslam Felsefesi Tarihi kitabında felsefesinin konusu, sınırları, temsilcileri ekolleri anlatılmaktadır. Kaleme alınan eserden bu alanın araştırmacıları yararlanacağı gibi edebiyat, estetik, ilahiyat alanlarında çalışanlar da çok faydalanacaklardır. Çünkü edebiyat, ilahiyat ve estetik felsefe olmadan çalışılamayacak alanlardır.

Felsefe, bilimlerin alanlarına ayrılmasına kadar bütün dallarla ilgilenmiştir. Mantık, psikoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, tıp, tarih, astronomi, edebiyat gibi bütün dalları içine almıştır. Bütün bilgileri elde eden kişilere de filozof denmiştir. Günümüzde ise felsefe, ahlak, varlık, bilgi ve estetik değer alanları ile uğraşan müstakil bir alan halini almıştır.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/27498/islam-felsefesi-tarihine-bir-bakis

Bu haber toplam 894 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim