• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi
1) Kur'ân-ı Kerîm'de, Kur'ân'ın Kadir gecesinde indirildiği ifade edilmektedir. Burada altını çizmek istediğim husus;
KUR'ÂN-I KERÎM KADİR GECESİNDE İNDİRİLMİŞTİR
KADİR GECESİNDE İNDİRİLMEYE BAŞLANMAMIŞTIR.
TAMAMI KADİR GECESİNDE İNDİRİLMİŞTİR.
 
Levh-i Mahfûz'dan Beytü'l-İzze'ye yani dünyaya en yakın olan birinci kat semaya indirilmiştir. Âyette geçen "enzelnâhu" fiili if'al babından mazî sîğasıdır. Olayın o gece başlayıp bittiği anlamına gelir.
 
Bu ne demektir?
 
a) Bu -birilerinin zannettiği gibi ve maalesef çoğuna inandırıldığı ve hatta din eğitimine neredeyse hâkim kılındığı gibi- Allah Teâlâ'nın Kur'ân-ı Kerîm'i 23 yılda ve âdeta düşüne düşüne göndermediği anlamına gelmektedir.
 
b) Bu, Allah Teâla'nın olaylar karşısında fikrini değiştirmediği, olaylara göre tavır almadığı, kendi iradesinden bağımsız değişen bir dünyanın olmadığı, haşa sümme haşa "şimdiki aklım olsaydı öyle emretmezdim" demediği anlamına gelmektedir.
 
c) Bu, 1 yıllık ders proğramını önceden yapan bir öğretmeni; 5 yıllık kalkınma planı yapan bir devleti; 40 yıllık devleti ele geçirme planı yapan Fetöyü; 80 yıllık dünya yönetme planı yapan CIA'yı; 150 yıllık sömürge planı yapan Britanya Kraliyet Ailesini; 400 yıllık plan yapan küreselci Evangelistleri; 1000 yıllık plan yapan tapınakçıları yaratan Cenab-ı Hak Celle ve Alâ hazretlerinin mahşere kadar plan yapmaya kâdir olduğu anlamına gelmektedir.
 
d) Bu, Ferman-ı İlâhî'yi, kendi yazdıkları ve daha savunmadan çıkmadan çürütülen doktora tezlerine benzeten din bezirganı şarlatanların halt ettikleri anlamına gelmektedir.
 
e) Bu, Allah'ın emrinin, sömürgeci kapitalistlerin ve siyonistlerin kendi sinsi planları doğrultusunda şekillendirdikleri dünya karşısında asla değişmeyeceği anlamına gelmektedir.
 
f) Bu, -kendi izni olmadan bir tane su damlacığının yere düşmediği, bir tane kurumuş yaprağın dalını terk etmediği -Kâdir-i Mutlak Rabbu'l-Âlemîn'in son sözünü söylediği ve herkesin yaşadığı hayatı buna göre şekillendirmek mecburiyetinde olduğu anlamına gelmektedir.
 
g) Bu, Kelâm-ı Kadîm'in Hz. Peygamber aleyhisselam tarafından ashaba iyice öğretilsin, hazmedilsin ve hayata geçirilsin diye Beytü'l-İzze'den Kâinâtın Efendisine 23 yılda gönderildiği anlamına gelmektedir.
 
2) Kadir gecesinin 1000 aydan hayırlı olması, 1000 ay boyunca yapılacak ibadetten elde edilecek sevabın daha fazlasının bu gecede verilecek olmasıdır.
 
3) Kadir gecesinin tam olarak hangi gece olduğu belli değildir. Hz. Peygamber aleyhisselâm'dan nakledilen bir rivayete göre kendisine unutturulan üç şeyden biri Kadir gecesidir (Diğer ikisi; Cuma günü duaların kabul olduğu an ve İsm-i A'zam duasının Kur'ân-ı Kerim'deki yeridir).
 
4. Surede geçen "tenezzelü'l-melâike" ifadesi ise muzari sîğasında olup, mahşere kadar her Kadir Gecesinde meleklerin sabaha kadar sürekli gelip gideceklerini beyan etmektedir.
 
Ya Rab! Biz kulların bu mubarek geceyi idrakten bile aciziz. Ama Sen Ya Rabbi bizlere bu geceyi idrak ve ihya edecek kullarına bahşedeceğin lütufları bize de bahşetmekten âciz değilsin.
Bu haber toplam 854 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim