• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Kertenkele Dergisi’nin 34. Sayısı Çıktı!

Kertenkele Dergisi’nin 34. Sayısı Çıktı!

Kertenkele edebiyat ve düşünce dergisi üçüncü döneminde 34. sayısıyla okuru selamlıyor. 1999-2005 arası birinci döneminde 7 sayı çıkan Kertenkele, ikinci dönemini Haziran 2005 tarihi (7. Sayı) ile Ocak-Nisan 2016 (33. Sayı) tarihleri arasında çıkan sayılarıyla bütünledi. Yeni dönemde Millet tabiatlı ve Millet mektepli yürüyüşüne mahrecindeki Millet eksenli söylemlerini de keskinleştirerek sürdürmenin azmiyle yoluna yeni yazarlar katarak devam ediyor.

Kapağına Şehit Eren Bülbül’ün fotoğrafını ve yalnızlığını taşıyan Kertenkele, yeni dönemde 34. sayısında da Türkiye’den yana olan tavrını belirginleştiriyor.

İlk sayfada okuru karşılayan İnşirah suresi ile birlikte derginin mutat olduğu üzere ‘içsöz’lerine muhatap oluyoruz. Muammer Yavaş, bir sorumluluğun gereği olarak yazdığı bu içsöz’lerde ‘muhalefet kültürü’, ‘Yeni Türk Edebiyatının imkanları’, ‘Anarşizm’, ‘Necip Fazıl’ın misyonu’, ‘Millet olmak ve itaat dikkati’, ‘edebiyat ortamı ve Kertenkele’nin kuruluş gerekçesi’, ‘milletin tarafında yer alan bir edebiyatın mevzilenmesi’ gibi hem güncele hem de Türk edebiyatının kendi iç sorunlarına dair söz alıp bir imkan ve değer araştırması yapıyor, önerilerde bulunuyor, itirazlarını getiriyor, bir nevi derginin durduğu yerin de netlikle kavranmasına katkı sunuyor, yorum geliştiriyor.

Dergide Sezai Karakoç’un bir şiir tercümesi yer alıyor: Ebu’l Bekâ Sâlih Bin Şerîf, Endülüs’e Ağıt adlı bu şiir vatan ve millet sevgisini duyurması bakımından Kertenkele’nin durduğu yer olarak da birbiriyle örtüşüyor.

Devamı: http://www.izdiham.com/kertenkele-dergisinin-34-sayisi-cikti/

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim