• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

'Kırılmalar' Şairi Faruk Uysal ve Şiiri

'Kırılmalar' Şairi Faruk Uysal ve Şiiri
Şiir kitabı özlemle beklenen şairlerdendi Faruk Uysal. Onun şiirini bilenler için bu ara oldukça uzun sürdü. Şimdi 'Kırılmalar' ile okuyucuların karşısına çıkan şairin kitabında 2000 yılından sonra yazdığı şiirler yer alıyor. Mustafa Uçurum yazdı.

Beklenen şiir kitapları vardır. Aradan geçen uzun yıllarla birlikte büyüyen beklentiler ve kapıyı çalmayı bekleyen kitaplar. Şairin tercihi midir araya uzun mesafeler koymak ya da şiirin vakti var diye midir bu bekleyiş bilinmez çünkü bu, kişiden kişiye göre değişen bir özelliğe sahip.

Faruk Uysal, 1970’li yıllarda kurduğu Kıyam dergisi; şiir, yazı ve çevirilerini yayınladığı Mavera, Aylık Dergi, Kayıtlar, Yediiklim, Dergâh, Hece ve Edebiyat Ortamı dergileri, 2016 yılında Taşkent Günlükleriile aldığı TYB Gezi dalı ödülü ile kırk yıldır edebiyat dünyamızın içinde yer alan bir isim.

İki şiir kitabı vardı Faruk Uysal’ın. Beyaz Yürüyüş(1998) ve Kayıp Konuşmacı. (2000) On yedi yıl geçmiş son çıkardığı şiir kitabının üzerinden. Şiir kitabı özlemle beklenen şairlerdendi Faruk Uysal. Onun şiirini bilenler için bu ara oldukça uzun sürdü.

Şimdi Kırılmalar ile çıktı okuyucuların karşısına. İki bin yılından sonra yazdığı şiirleri var kitapta. Şiirlerin altına düştüğü tarihlere bakacak olursak şiirden kopmadan az ama Faruk Uysal sesini taşıyan şiirler yazmaya devam etmiş şair.

İki bölümden oluşan kitabın psiko- bölümünde on dokuz, -loji bölümünde on bir şiir var.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/26833/kirilmalar-sairi-faruk-uysal-ve-siiri

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim