• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Dünyada yalan ve yanlış işler yakamızı bırakmıyor

Dünyada yalan ve yanlış işler yakamızı bırakmıyor
Hüseyin Akın, yeni deneme kitabı “Yalan Dünyanın Yanlış İşleri”nde; ne çok yanlışa düştüğümüzü ve aslında hayatın kocaman bir yalan olduğunu kendi üslubuyla anlatıyor. Mustafa Uçurum yazdı. Yalan dünyanın yanlış işleri.
huseyin-akin-262098bbf-1
Hüseyin Akın, yeni deneme kitabı “Yalan Dünyanın Yanlış İşleri”nde; ne çok yanlışa düştüğümüzü ve aslında hayatın kocaman bir yalan olduğunu kendi üslubuyla anlatıyor. Mustafa Uçurum yazdı.
Yalan dünyanın yanlış işleri. Hayat akıp giderken bu ifadeyi belki defalarca kullandığımız olmuştur. Karşımıza çıkan sıra dışı ne varsa, bizim yaşantımıza uymayan ne kadar farklılık varsa, bir irkilmeyi yaşarken hemen dünyanın yalan olduğundan ve gelip geçiciliğinden bahsederiz. Çünkü yaşadığımız dünya bir yalan, oyun eğlence yeridir adeta.

Hüseyin Akın’ın yeni deneme kitabı “Yalan Dünyanın Yanlış İşleri”ni okurken üzerinde durmadığımız, öylesine yaşadığımız hayatın aslında aklımızı nasıl çeldiğine şahit oluyoruz. Dünyanın yalanlarından yola çıkarak doğrulara ulaşmamızı sağlamak isteyen bu denemeler bir çeşit; “doğru bildiğimiz yanlışlar” rehberi olarak da adlandırılabilir.

 

Ne çok şey kaybediyoruz yaşarken

Hayat, kazandıklarımızla birlikte kaybettiklerimizin ortalamasını alarak önümüze yeni yaşamlar getiriyor. Kaybettiklerimiz bizim ağrıyan yanlarımız. Onlar çoğaldıkça biraz daha bükülüyor belimiz. Hüseyin Akın kaybettiklerimizle ilgili şu ifadeyi kullanıyor: “Her şeyin hızla küçülüp değer kaybettiği bir dünyada, onların büyüklüklerini şimdi daha iyi anlıyoruz.” Evimizin büyüklerini kaybettiğimizden beri büyüklük değerinin de incindiğinden bahsediyor Hüseyin Akın. Ninesiz ve dedesiz hayatların eksikliği ve onlarsız evlerin renksizliği Hüseyin Akın’ın üzerinde durduğu ayrıntılar arasında.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17804/dunyada-yalan-ve-yanlis-isler-yakamizi-birakmiyor.html

Bu haber toplam 1061 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim