• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Okuyuculara Rubâîler’den seçilmiş hediyeler

Okuyuculara Rubâîler’den seçilmiş hediyeler
Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2000 yılında başlatılan “Mesnevî Okumaları”nın da yürütücüleri arasındadır.
hisarioglu-1
Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2000 yılında başlatılan “Mesnevî Okumaları”nın da yürütücüleri arasındadır. Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasından 2013 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından tercüme ödülü alan eser, Prof. Dr. Mehmet Görmez’in takdimiyle başlıyor. Yavuz Ertürk yazdı.

 

 

 

 

“Ey iman cevherini bir ekmeğe değişen kişi!

Ey gönül madenini bir arpaya satan kişi!

Nemrût, İbrahim’e gönül vermedi de

Sonunda canını bir sivrisineğe verip gitti.”

 

Hazret-i Mevlâna’nın “Mesnevî”, “Fîhi Mâ Fîh”, “Mektûbat” gibi büyük eserlerinden biri olan “Dîvan- Kebîr” de diğer eserleri gibi üzerinde önemli çalışmalar yapılan bir eseri olmuş ve birçok tercüme ve şerh çalışmasıyla hayatımızda yer etmiş bir eserdir. Bu büyük eserin önemli bir noktasını teşkil eden “Rubâîler” de “Dîvan-ı Kebîr”den seçilmiş bir bölüm olmasına rağmen telif bir eser gibi çalışılmış ve bu rubailerden hazırlanan seçkiler, hususi bir yer edinmiştir hem gönüllerimizde hem de kütüphanelerimizde. Diğer tüm eserleri gibi “Rubâîler” de edebî bir tat veriyor oluşu ve yol gösterici bir özelliğe sahip oluşu münasebetiyle çok önemli bir eser olarak farklı çalışmalara kaynaklık etmiştir. Şiiriyet, bilgelik, irfan, felsefe bu özel seçkinin de temelini oluşturmuş ve Hazret-i Mevlâna’nın bitmez tükenmez çağrısı farklı cümlelerle, farklı benzetme ve kurgularla bu eserde de kendisini hissettiren en büyük özelliği olmuştur.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17808/okuyuculara-rublerden-secilmis-hediyeler.html

Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim