• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mavi–beyaz kent: Sidi Bu Said

Mavi–beyaz kent: Sidi Bu Said
Tunus'un mavi beyaz boyalı evleri ile ünlü kasabası Sidi Bu Said, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden. Osmanlı ve Endülüs mimarisinden izleri taşıyan Sidi Bu Said, adını 13. yüzyılda burada yaşayan sufi Ebu Said'den alıyor.
tunus4-1
Tunus'un mavi beyaz boyalı evleri ile ünlü kasabası Sidi Bu Said, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden. Osmanlı ve Endülüs mimarisinden izleri taşıyan Sidi Bu Said, adını 13. yüzyılda burada yaşayan sufi Ebu Said'den alıyor. Zahit Kaplan yazdı.
Mavi beyaz boyalı evleri, rengârenk çiçeklerle süslü bahçeleri, tarih kokan sokaklarıyla Tunus'un sahil kasabası Sidi Bu Said, Tunus denince akla ilk gelen yerlerden. Bu masalsı kasaba başkente yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta.

Akdeniz kıyısında, denizden yüksek bir tepeye kurulu Sidi Bu Said, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden. Adını 13. yüzyılda burada yaşayan sufi Ebu Said İbn-i Halif İbn-i Yahya el-Beci'den alıyor.

 

Adını bir sufiden alıyor

Tunus'ta yaşayan sufi büyüklerinden Ebu Said'in türbesi 1231 yılında vefat ettiğinde Cebel el-Menar yani 'yangın dağı' adı taşıyan bölgede inşa edildi. Kasabaya manevi bir kimlik kazandıran Ebu Said'in adı, burada yaptırılan cami ve türbede de yaşatılıyor. Meşhur sufi her yıl Sidi Bu Said’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle de anılıyor.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17828/mavibeyaz-kent-sidi-bu-said-video.html

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim