• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Gazze ağlarken sessiz kalmak insani değil

Gazze ağlarken sessiz kalmak insani değil
Sultanahmet Meydanı'nda İsrail işgalini anlatan Filistin ve Gazze ile Dayanışma Standı ve bu aktivist grubun çalışmaları hakkında eğitimci-yazar Mahmut Balcı ve Umut Yanlık ile konuştuk..
gazze-standi-dsc-4659
Sultanahmet Meydanı'nda İsrail işgalini anlatan Filistin ve Gazze ile Dayanışma Standı ve bu aktivist grubun çalışmaları hakkında eğitimci-yazar Mahmut Balcı ve Umut Yanlık ile konuştuk..

 

Kamuoyunda ‘Ya Sen Susacak mısın Aktivistleri’ olarak anılmaya başlanan grubun iki aktif üyesi öğretmen olunca böyle bir yazıyı kaleme almanın önemi biraz daha arttı. Bu iki öğretmenden biri aynı zamanda dünyabizim sitesinin yazarlarından olan Mahmut Balcı. Diğeri ise tarih öğretmeni ve aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan öğretmen Umut Yanlık. Biz de bu iki öğretmenin son zamanlarda yaptıkları duyarlı ve vicdanlara seslenen çalışmalarını dikkatinize sunmak istedik.

 

Eğitimci aktivistlerin dünya meseleleri ile ilgilenmeleri pek alışık olduğumuz bir durum olmadığı için biz de konuyu iki aktivistten dinlemeyi uygun gördük.

 

Sultanahmet Meydanı'nda İsrail işgalini anlatan Filistin ve Gazze ile Dayanışma Standı ve bu aktivist grubun çalışmaları hakkında eğitimci-yazar Mahmut Balcı şunları söyledi: "Biz sadece eğitimci değiliz. Biz sadece aktivist değiliz. Biz hem duyarlı eğitimci, hem de ilkeli bir aktivist olmaya çalışıyoruz. İnsanlık ölürken biraz üzülen, 'başkası yapsın, başkası konuşsun' diyenlere "peki bütün bunlar olurken ya sen susacak mısın' diyoruz. Bu eğitimci aktivist grubun yaptığı çalışmalar öğretmen Umut Yanlık arkadaşımızın önerisiyle başladı. Farklı ilçelerde yaşayan kişiler olsak da bizler de bu çalışmaya destek olduk. Bu çalışma yaklaşık 35 gün devam etti. Bizler ayırım yapmadan başka sivil toplum örgütlerinin iyi niyetle düzenledikleri Fatih, Levent ve Taksim'deki eylemelerine de katıldık ve katılıyoruz. Zulme karşı yapılan her türlü eyleme saygı duyuyoruz. Meydanları boş bırakmamak gerekir. Çünkü ne yazık ki sokakları ve meydanları elinde tutanlar bize başka şeyler dayatıyor. Ancak zalimleri lanetlemek ve mazlumların acılarını sadece slogan atmakla dindiremeyeceğimize inanıyoruz. Farklı yollar da denemek gerekir.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17861/gazze-aglarken-sessiz-kalmak-insani-degil.html

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim