• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Kitap mezatları adeta bir bilgi şöleni gibidir

Kitap mezatları adeta bir bilgi şöleni gibidir
Kitap mezatlarının en ilginç müdavimleri koleksiyonerler ve kitap kurdu okuyuculardır denilebilir. Ercan Babacan yazdı..

 

Kitap mezatları; kitapseverlerin vazgeçilmez kaynaklarından biridir. İkinci el kitap satan sahafların özellikle alım satımlarını gerçekleştirdikleri kitap mezatlarının diğer ilgilileri arasında okuyucular mutlaka vardır. Okuyucuların da kitap mezatlarından beklentileri, ilgilendikleri yayın ve konulara ait materyallere ulaşabilmek veya daha ucuza mal edebilmektir. Bazı eserlerin basım ve yayımının artık olmaması, sahaf veya kitapçı raflarında tükenmiş ve artık basılmayacak olması, okuyucuları ikinci el kitap satanlara ve kitap mezatlarına yönlendirmektedir. Kitap mezatlarına ister sahaf açısından ister okuyucular açısından bakın, her şekilde kazanımların olduğunu göreceksiniz. Hepsinin ötesinde bir bilgi ve kültür şölenine dönüşen kitap mezatları bu açıdan da ayrı bir öneme sahiptir.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18059/kitap-mezatlari-adeta-bir-bilgi-soleni-gibidir.html

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim