• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yazarlara desteğin nasıl verildiği de önemli

Yazarlara desteğin nasıl verildiği de önemli
Kültür Bakanlığı’nın ilk defa verdiği edebiyat eseri desteği çok tartışıldı. Meseleye 'kim, kimden, neden aldı' noktasının ötesinde yaklaşmak, meseleyi etraflıca tartışmak önemli. Serdar Arslan yazdı..
daktilo
Kültür Bakanlığı’nın ilk defa verdiği edebiyat eseri desteği çok tartışıldı. Meseleye 'kim, kimden, neden aldı' noktasının ötesinde yaklaşmak, meseleyi etraflıca tartışmak önemli. Serdar Arslan yazdı..

 

Kültür Bakanlığı, sinema, tiyatro alanında verdiği desteğin yanısıra bu yıl ilk defa edebiyatçılara da destek vermeye başladı. Nitelikli ve özgün eserlerin yazılmasını teşvik etmek amacıyla verilen desteğin (kimlere) verildiği açıklan(may)ınca tartışmalar da başlamış oldu. Desteğin kimlere nasıl verildiği konusu çokça dillendirildi, tartışıldı. Bizim amacımız, desteği alanların neden ve nasıl aldıklarını tartışmaktan ziyade, desteğin verilme şeklindeki bazı durumları ortaya koymak. Kendimizce çelişki olarak gördüğümüz noktaları göz önüne sermek.

 

Nasıl başvuru yapılıyor?

Öncelikle destek başvurusunun nasıl yapıldığı ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulunalım. http://ekygm.gov.tr sitesinden kullanıcı girişi yapıldıktan sonra bazı bilgilerin sisteme girilmesi gerekiyor. “Yazar Bilgileri” başlığı altında girilen bilgiler: Kişisel, iletişim, banka, eser ve varsa eserlere ait ödül bilgileri... Ardından proje bilgileri sisteme giriliyor. Adı, konusu, amacı, neden desteklenmesi gerektiği, vb. Yazılması planlanan kitabın birkaç sayfalık özetinin ve yazar özgeçmişinin de ayrıca sisteme yüklenmesi şart. Online ortamdaki işlemler bittikten sonra, başvuru formunun ve sisteme yüklenen diğer belgelerin çıktısı alınıp Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne gönderiliyor.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18071/yazarlara-destegin-nasil-verildigi-de-onemli.html

Bu haber toplam 728 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim