• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Öykü hayata yaklaştıkça tadını kaybeder mi?

Öykü hayata yaklaştıkça tadını kaybeder mi?
Daha çok Ay Vakti dergisinden tanıdığımız Necmettin Evci, öykülerini iki kapak arasında sundu okurlara: Yarım Kalan... Yavuz Ertürk yazdı..
necmettin-evci3
Daha çok Ay Vakti dergisinden tanıdığımız Necmettin Evci, öykülerini iki kapak arasında sundu okurlara: Yarım Kalan... Yavuz Ertürk yazdı..

 

Yazdığı düşünce ve felsefe yazılarının yanısıra öyküleriyle de Ay Vakti dergisinin değişmez isimlerinden biri olan Necmettin Evci, yıllarını verdiği edebî, felsefî ve düşünsel çalışmalarının mahsullerini de sıkı yazılarıyla derginin takipçileriyle paylaşmış, bu paylaşımlarını iki kapak arasında da sunmaya başlamıştı. “Yaşamak Öldürür Beni” ile düşünsel ve felsefî mahsullerinin ilk bölümünü bizlere sunan Evci, öykülerini de iki kapak arasında Birleşik Yayınları'ndan sundu okurlara: Yarım Kalan...


Düşünce ve felsefe yazılarındaki yetkin ve kuşatıcı dil, şiir dilinin incelikleriyle de bir araya gelince, bu kitaptaki öykülerin bir çırpıda okunmasının yanında bizi okuduğumuz öykünün içine dâhil eden bir yanı da var.

 

Kitabın adı ‘insan’ öznesi etrafında döndüğünden olmalı, “Yarım Kalan” konmuş. Her yönüyle insan var bu öykülerde. Eksikleri, yanlışları, coşkusu ve kederiyle, her şeyiyle insan merkezli öyküler. Sürekli kendini yenileme, değiştirme ve geliştirme çabasındaki insan. Toplumsal ve ananevi olarak kabul edilmeyecek haller içinde olsa dahi bu çaba bitmiyor. Eksik olan, yarım kalan insan var bu öykülerde.

 

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18613/oyku-hayata-yaklastikca-tadini-kaybeder-mi.html

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim