• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Lacivert “Korkma” Sayısıyla Çıktı

Lacivert “Korkma” Sayısıyla Çıktı
Lacivert Dergi 44’üncü sayısında “Korku” dosyasıyla raflarda yerini aldı.

Dosyanın röportajları; “Kudüs’te Hz. Ömer Çizgisine Dönmeliyiz” diyen piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu ile birlikte; “Türkler Savaşta Ölmeyi Önemser, Yatakta Ölmekten Utanırlar” sözüyle Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ile gerçekleştiriliyor.

Dosyada Mustafa Akar’ın; “Korkma! Tanımlamaya da Çalışma, Sadece Anla”, Ekrem Demir-li’nin; “Hayatı Ölümle Anlamak”, Zeynep Temizer Atalar’ın “ Ve Tamircisi Sorar: Arızanın Kaynağı Ne?” isimli yazıları bulunuyor. Ayrıca, Hakan Arslanbenzer; “Akif’in Korkuları Bizim Umutlarımız, Beytullah Çakır; “Kierkegaard’ı Titreten Şey”, Gökhan Ergür; “Korkuyu Yenen Türkler” yazılarıyla dosyaya katkı veren isimler. Bununla birlikte Haşmet Babaoğlu’nun “3 Soru 3 Cevap” adlı köşesinde yazdığı “Endişenin Suyu Aşınca Boyumuzu” isimli yazısı dosyada yer alıyor.

Hareketli sayfa olarak H. Sena Kartal’ın hazırladığı ilginç fobilerden oluşan “İçimizdeki korku-lara Teslimiz” başlıklı yazısı dikkat çekerken, Sena Subaşı ve Beyza Aydın tarafından hazırla-nan “Mini referandum” bölümünün bu ayki sorusu “Korktuğunuz ama Korkmamanız Gerekti-ğini Bildiğiniz Bir Şey Var mı?” oluyor.

H. Sena Kartal, “3 Sütun” adlı köşesinde “Nedir sizin en sevdiğiniz?” sorusunu Selahattin Yusuf’a, Betül Nurata’ya ve Yener Çevik’ e soruyor. “Düşünce Atlası” bölümünde fikir dünyamızın önemli isimlerini tanıtan Beytullah Çakır, bu sayıda Dursun Gürlek röportajıyla birlikte Erol Güngör’ü anlatıyor. Hemen ardından Ebubekir Kurban’ın; “Erol Güngör’ü Niçin Okumalıyız” adlı yazısı geliyor. 17 sorudan oluşan “Tepe Lambası” sayfasının bu ayki konuğu Aykut Ertuğrul olurken Raşit Ulaş; “Harita Metot” isimli bölümde Köroğlu’ndan bahsediyor.

Devamı: http://kulturgundemi.com/edebiyat/lacivert-korkma-sayisiyla-cikti-haber-36220

Bu haber toplam 1313 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim