• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Malatya’da iyilik önderleri projesi: “Argosuz dil, çöpsüz yer sahası”

Malatya’da iyilik önderleri projesi: “Argosuz dil, çöpsüz yer sahası”
Hacı İbrahim Işık İlkokulu öğretmenlerinden ve Eğitimci-Yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın koordinatörlüğünde kurulan ‘İyilik Önderleri’, dili ve çevreyi koruma adına ‘Argosuz Dil Çöpsüz Yer Sahası’ sloganı ile bir proje başlattı.

Başlatılan proje kapsamında bir program düzenledi. Programa Büyük Türkçe Sözlüğü yazarı Dr. Mehmet Doğan, konuk oldu. Doğan, halk eğitim merkezinde öğrenciler ve veliler ile bir araya geldi. Programa, Vali Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Şube Müdürleri, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Battalgazi Belediyesi Kültür Müdürü İsmet Sarıgül katıldı.  

“SEVGİ ADINA NE VARSI YAPIYORUZ” Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Nilüfer Zontul Aktaş, “Paylaşma, yardımlaşma, sevgi ve saygıyı topluma kolaylık sunacak iyilik adına ne varsa dört yıldır devam ediyoruz. Biz bu projede dilimizin de kalbimiz gibi tertemiz olmasını istiyoruz. Güzel üslupla kelimeler yerli yerinde kullanmalıyız. Çünkü bizler duygularımızı en çok konuşurken belli ederiz. Dilin kalbin çevrenin temiz kalması hususunda farkındalık oluşturma çabasıyla hazırlanan sembolik çöp kutusu ile hürriyet parkından sonra sırayla diğer parklarda da yapılacak” dedi.

Program sonunda resim, şiir ve kompozisyon dalında ödül kazananlara hediyeleri verildi. Birincilere yarım, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere ise tablet verildi.

Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim