• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mantıku't Tayr'ı Minyatürlerle Çocuklara Anlatıyorlar

Mantıku't Tayr'ı Minyatürlerle Çocuklara Anlatıyorlar
Özcan Özcan ve talebeleri, Feridüddin Attar’ın Mantıku’t Tayr adlı eserinde Simurg’a ulaşmak için yolculuğa çıkan kuşları, özellikle de Simurg’a ulaşmayı başarabilen otuz kuşu resmettiler hem minyatürü hem bu şaheser eseri tanıtmak için... Yasemin Kapusuz

Değerli minyatür sanatçımız Özcan Özcan ve talebeleri, uzun çalışmaları sonucunda büyük bir emekle, sabırla, özveri ve gayretleriyle oluşturdukları birbirinden kıymetli minyatür eserlerini öncelikle Mayıs 2015’te Dolmabahçe Sarayı’nda, ardından Beyrut’ta, Ankara, Amasya ve Gebze’de sanatseverlerle buluşturmuşlardı.Feridüddin Attar’ın Mantıku’t Tayr adlı eserinde Simurg’a ulaşmak için yolculuğa çıkan kuşları, özellikle de Simurg’a ulaşmayı başarabilen otuz kuşu resmettiler hem minyatürü hem bu şaheser eseri tanıtmak için sanatçılarımız. Ve o minyatürler, yeni ve anlamlı bir proje ile çocuklar için hikaye kitabına dönüştü.

Proje danışmanı Özcan Özcan, Mantıku’t Tayr minyatürlerinde en büyük emek sahibi şüphesiz. Böyle velud bir eseri minyatürlerle daha da anlamlı hale getirip sanata dönüştürmekle kalmadılar. Faydasını da gözeterek çocuklarımızın ve gençlerimizin de istifadesine sundular. Proje sorumlusu Aslan Demir, kültür, sanat faaliyetlerini her fırsatta destekleyen, liseli, üniversiteli gençlerimizi maddi manevi desteklerle yalnız bırakmayıp onların yanlarında olan, yakından tanıyarak faaliyetlerini takip ettiğimiz ve hayırlı işlere öncülük ettiğine şahitlik ettiğimiz güzel bir insan. Bu güzel projenin sahibi de Kuveyt Türk Katılım Bankası. “Sunuş” yazısında, böyle bir projede neden yer aldıklarını izah ediyorlar: “Yeni bir kitapla sizlerin huzuruna çıkmanın mutluluğu içindeyiz. Elinizde tuttuğunuz bu kitap, İslam milletinin hem büyük bir mutasavvıfı hem de güçlü bir edebiyatçı- şairi olan Feridüddin Attar’ın aynı isimli eserinde hareketle hazırlanan ‘Mantıku’t Tayr/ Kuşların Şarkısı’ minyatür sergisinde yer alan eserlerle resimlenmiş ve çocuklarımıza yönelik hazırlanmış bir öykü kitabıdır.” Öyküyü uyarlayan ve aynı zamanda sergide üç eseri bulunan minyatür sanatçımız ise, İstanbul-Beykoz vaizemiz Ayşe Nur Kapusuz. Yine Ayşe Nur Hanım’ın da mesai kavramı olmaksızın aşkla, şevkle yeni ve güzel işler yapabilmek için ne kadar üstün gayret gösterdiğinin bir tezahürüdür bu kitap.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/24910/mantikut-tayri-minyaturlerle-cocuklara-anlatiyorlar

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim