• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Türkçe, İngilizce, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Farsça Kitaplar

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Türkçe, İngilizce, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Farsça Kitaplar

Mardin Artuklu Üniversitesinde son teknolojik sistemle donatılan kütüphanede, Türkçe, İngilizce, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Farsça 100 binden fazla kitap bulunuyor.

Üniversite yerleşkesinde oluşturulan 11 bin 600 metrekare alana sahip 3 katlı ve aynı anda bin kişinin kitap okuyabildiği 700 bin kitap kapasiteli kütüphane, Türkçe, Arapça, İngilizce, Kürtçe, Süryanice ve Farsça kitaplarla akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlara da hizmet veriyor.

Türkiye’de ilk defa dış iade istasyonunun da kullanıma sunulduğu kütüphanede, kapalıyken iade edilen kitaplar sistem üzerinden kullanıcının hesabından düşüyor.

Kütüphanede, 3 kitap tarama cihazı, 64 bilgisayar, projeksiyon destekli 8 toplantı ve 2 seminer odası, çalışma kabinleri, çok amaçlı sınıfları ile müze ve sergi salonu yer alırken, 100 binden fazla kitap bulunuyor.

Üniversite zenginleşti.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin her geçen dün daha da geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğini söyledi.

Güneydoğu’nun en güzel ve en modern kütüphanesinin son teknolojik sistemlerle donatıldığını aktaran Ağırakça, kütüphanede birçok dilde 10 binlerce eserlerin yer aldığını, 100 bine yakın çok farklı dillerde eserlerle üniversitenin alabildiğince zenginleştiğini belirtti.

Ağırakça, şunları söyledi:

“Türkçe, Arapça, Farsça, Süryanice, Kürtçe ve İngilizce eserlerin bulunması üniversite kütüphanemizi alabildiğine zenginleştirmiştir. Şu anda 100 bin eserimiz mevcut. Şunlar içerisinde 8 bin civarında Kürtçe kitap var, ayrıca Süryanice eserlerimiz bulunuyor. Dünyada nadir bulunan eserlerin bir kısmını burada tutmaya çalışıyoruz. Dünya çapında meşhur olan Alexander Jaba Kürtçe klasiklerinin bütün kataloglarını Mardin’de topladık. Şu anda bütün kitaplarını tasnif etmekteyiz. Bütün öğrenci ve öğretim üyelerinin ihtiyacını karşılayacak kitapları kütüphanemizde topladık.”

Devamı: http://www.izdiham.com/mardin-artuklu-universitesinde-turkce-ingilizce-arapca-kurtce-suryanice-farsca-kitaplar/

Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim