• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ocak 2018 Dergilerine Genel Bir Bakış-2

Ocak 2018 Dergilerine Genel Bir Bakış-2
Dil ve Edebiyat, Şehir ve Kültür, İtibar, Tahrir ve Şiar dergileri Ocak 2018 sayıları hakkında Mustafa Uçurum yazdı.

İnsan en çok kendine kördür

“İnsanın en çok kendisine bakarken körleştiğini düşünürüm” diyor Dil ve Edebiyat dergisi Ocak 2018 sayısında Hüseyin Su. Dergi 109. sayısına ulaştı. Her sayı daha da zenginleşen bir yazar ve ürün yelpazesi var derginin. Yeni isimler katılıyor dergiye. Bu iyiye işaret.

Hüseyin Su ile Mehtap Altan söyleşmiş. Sanat, edebiyat, yazmak ve okumak üzerine verimli bir söyleşi bu. Samimiyet her cümleden hissedilebiliyor: “Yazdıklarının önünde durmamayı, hatta birkaç adım geride durmayı, onları kendisine bir övünç vesilesi görmemeyi, yazdıklarının üzerine çıkıp boy göstermemeyi, bütünüyle kalem işlerini bir bilinç ve iç zenginliği olarak görmeyi öğrendik.”

Gençlere öğütler, Hece serüveni, edebiyat ve terbiye, kitapları ve daha birçok konuda keyifli bir söyleşi bekliyor okuyucuyu.

Klâsik Osmanlı şiirinin teşekkülü

Emir Ali Çevirme klâsik şiirimizi derinlemesine işliyor dergideki yazısında. Divan şiirinin dünya şiirindeki yeri ve öneminden bahsederek başlıyor yazı: “Dünya edebiyatları içerisinde, her şeyi yerli yerinde olarak düzenlenmiş, bir kâideye bağlanmış ve şairlerinin ince söz işçisi olduğu başka bir şiir evresi göstermek hemen hemen imkânsızdır.”

Devamı: http://www.dunyabizim.com/dergi/27787/ocak-2018-dergilerine-genel-bir-bakis-2

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim