• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ 100 YAŞINDA

OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ 100 YAŞINDA

Allahû Teâlâ gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet, makâmı âlî olsun... AMİN...

Âlemde değişen bir şey yok ağalar... Biz yazmasak, biz yayınlamasak, bir Allah'ın kulunun böyle bir günü hatırlayacağı dahi yok. (Kendimizi beğenme, bencillik, enecilik filan yaptığımız da yok!. Yeter ki, Osman ağabey yâd edilsin. Ruhuna bir Fatiha gönderilsin. Acı, lâkin hakikât; kimsenin oralı olmaması!. Hususiyetle etkili ve yetkili şahıslar nerede?)

Tabii Osman ağabey; Milliyetçi, Mukaddesâtçı, Muhafazakâr kanadın adamıydı ya, yani "bizim" kanadın!. Bizim kanat da "vefâsızlık" meşhurdur. Hayattayken dahi seni ne arayan, ne soran olur!. Bir gün vefât edersin; o gün hususiyetle fotoğraf çektirmek veya "bende oradaydım" diyebilmek için Camiin avlusu dolar, taşar. Hattâ birinci saf da bulunmak, tabutun altına girmek için yarışılır; en iyi pozlar oralarda verilmektedir çünkü... Gerçi, karşı kanatta da durum hemen hemen aynı oldu bugünlerde... İçimizi boşalttılar; "biz" biz olmaktan çıktık, başka bir hüviyete büründük…

Devamı : http://www.yenisoz.com.tr/osman-yuksel-serdengecti-100-yasinda-makale-23708

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim