• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Recep Şükrü Güngör: Anadolu'dan Sesler

Recep Şükrü Güngör: Anadolu'dan Sesler
Abdullah Harmancı, 250 kelimeyle Recep Şükrü Güngör'ün 'Kayıp Kahramanlar' kitabına değindi.

Kayıp Kahramanlar (İncir, 2017) Recep Şükrü Güngör’ün yedinci öykü kitabı. Güngör, Anadolu’yu ve Anadolu insanını yakından tanıyor olmasının avantajıyla günümüz genç öykücülerinin pek de vakıf olmadıkları bir dünyanın öykülerini kaleme getiriyor. Üstelik gene günümüz genç öykücülerinin zayıf oldukları bir noktada, yani Türkçeyi deyimleriyle, atasözleriyle kullanabilme noktasında ustalık gösteriyor. Daha çok, kahramanlarından birini konuştururken, hem Anadolu insanını hem de bu insanların Türkçesini öykülerine bir artı puan olarak taşıyabiliyor.

Kitabın ilk bölümünde yer alan bu öyküler kendi başlarına bir bütünlük oluşturmuşken, yazar, daha hacimli bir öykü kitabı oluşturmak amacıyla belki de, kitaba üç bölüm daha eklemiş. Bu bölümlerde, şair ruhlu bir memurun iş arkadaşlarıyla ya da çevresiyle geçinemeyişi, anlaşamayışı, sanatçı ruhunun sorunlu bir kişilik olarak anlaşılmasına sebep oluşu üzerinde durulan öykülere rastlıyoruz. Haliyle dosyada bir bütünlük sorunu meydana geliyor.

Kitabın ilerleyen öykülerinde ise şiirsel anlatımın yükseldiği, protest, cinnete yakın duran bir bireyin iç dökümü olan öyküler, daha yaşantısal metinler var. Bir sanatçının iç dünyasını bize açan metinler…

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/27713/recep-sukru-gungor-anadoludan-sesler

Bu haber toplam 1803 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim