• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Reis Bey’e tam not

Reis Bey’e tam not
Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı Reis Bey’in galası önceki akşam yapıldı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nca sahnelenen eser, izleyiciden tam not aldı.

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyat ve düşünce hayatının en etkin isimlerinden biri olan, Sultanu’ş Şuara unvanına sahip Necip Fazıl Kısakürek’in1960’da kaleme aldığı “Reis Bey” adlı oyununun galası yapıldı. Yasalara bağlılığı kadar, kararlarında da acımasız, keskin bir yargıcın, genç bir adam için verdiği idam kararının uygulaması sonrası, kararının yanlış olduğunu öğrenmesiyle çektiği vicdan azabı ve yüzleşme/hesaplaşma üzerine kurulu oyun, izleyenlerden tam not aldı.

Reis Bey’in yönetmeni Şükrü Türen, bazı eserlerin zaman ve mekan üstü eserler olduğunun altını Çizerek Reis Bey’in de bu tür oyunlardan biri olduğunu vurguladı.

Reis Bey’in güçlü bir öyküye sahip olduğunu hatırlatan Türen,‘Oyunun öyküsünü oluşturan temel kavramlar,m aynı zamanda Türkiye’nin değil, bütün dünyanın sorunu olan bir kavram. Adalet duygusuyla ilgili bir kavram. Bunu çok önemsemek, ciddiye almak lazım. Çünkü insanı diğer canlılardan ayıran en temel unsurun ve özelliğin, bu adalet duygusu olduğunu düşünüyorum’ dedi.

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/reis-beye-tam-not-haber-1203995/

Bu haber toplam 809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim