• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Sarsılmaz bir ahlakın yazarı Aymatov

Sarsılmaz bir ahlakın yazarı Aymatov
Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 90. yılında İstanbul’da anıldı. IRCICA’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda ünlü yazarın kültürel mirası konuşuldu.

Elveda Gülsarı, Gün Uzar Yüz Yıl Olur, Beyaz Gemi, Selvi Boylum Al Yazmalım ve daha niceleri… Kırgızistan edebiyatının dünya edebiyatına armağanı olan yazar Cengiz Aytmatov’un doğumunun 90. yılı dolayısıyla İstanbul’da bir toplantı yapıldı. Türkiye Yazarlar Birliği, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına IRCICA Genel Direktörü Halit Eren, Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Ana Direktörü Büyükelçi Veniamin Popov TYB Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, D. Mehmet Doğan, Beşir Ayvazoğlu, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, yazarlar ve sanatçılar katıldı.  Toplantıda söz alan IRCICA Genel Direktörü Halit Eren, 2008 yılında hayatını kaybeden Kırgız yazar Aytmatov’un, eserlerinde bölgesinin kültürel, sosyal yapısını ve mirasını, ortak hafızasını hayata geçirdiğini söyledi. TYB Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da Cengiz Aytmatov’un ortak kültürel birikimleri, masalları ve hikayeleri kelimelere ve kavramlara dönüştürerek derin felsefi tahliller yaptığını ifade etti.

Devamı: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/sarsilmaz-bir-ahlakin-yazari-aymatov-haber-1324962/

Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim