• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Şifayı internette arama hastalığı: Siberkondri

Şifayı internette arama hastalığı: Siberkondri
Rahatsızlandığınızda ilk olarak doktor yerine arama motoruna başvuranlardan mısınız? Günümüzde pek çok insan internet üzerinden edindiği bilgiler doğrultusunda hastalık sahibi olduğunu düşünerek ağır depresyonlara giriyor.

İnternet üzerinde hastalık arama ya da tıbbi adıyla "Siberkondri"nin yüz kişi içinde en az beş kişide görülebilecek kadar yaygın bir rahatsızlık olduğunu biliyor muydunuz? Peki, Siberkondri hastalığının belirtileri nelerdir?

 

Çağımızın Yeni Hastalığı

Siberkondri hastalığından muzdarip kişiler interneti adeta bir hekim gibi görürler. Vücutlarında meydana gelen belirtileri arama motorlarında arayarak, benzer belirtileri olan ciddi hastalıkları kendilerinde olduğunu hissedip endişeye kapılırlar. İnternet kullanımının artmasıyla birlikte bireyler hastalıklara ve tanılarına çok çabuk erişebilmektedir. Ancak belirtileri yanlış yorumlayarak ya da yanlış bilgilere erişerek sağlığını da olumsuz etkileyebilmektedir.

Devamı: https://www.fikriyat.com/galeri/yasam/sifayi-internette-arama-hastaligi-siberkondri

Bu haber toplam 680 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim