• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Tanpınar'ı Bir de Böyle Okuyalım: Hep Aynı Boşluk

Tanpınar'ı Bir de Böyle Okuyalım: Hep Aynı Boşluk
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın gazetelerde, dergilerde kalmış yazılarının bin bir emek verilerek bir araya getirilmesinden oluşuyor 'Hep Aynı Boşluk'. Sedat Palut yazdı.

Ahmet Hamdi Tanpınar, XX. yüzyılın önemli edebiyatçılarından biri. Ne yazık ki o da ömründe kıymeti bilinmeyenlerden. Anılarında buna çoğu kez değinmiştir. Tanpınar, yazdıklarının yeterli karşılık görmediğini sadece günlüklerinde değil köşe yazılarında da dile getirmiştir.

İlginç bir hayat hikâyesi vardır Tanpınar’ın. Hayat hikâyesini rahmetli Orhan Okay üstadımız, “Bir Hülya Adamının Romanı: Ahmet Hamdi Tanpınar” adlı eserinde çok güzel dile getirmişti.

Yazıma mevzu olan kitap Tanpınar’ın gazetelerde, dergilerde kalmış yazılarının bin bir emek verilerek bir araya getirilmesinden oluşan Hep Aynı Boşlukadlı kitaptır. Dergah Yayınları arasından çıkan eseri Erol Gökşen hazırlamış. Gökşen, yolu kütüphaneye düşen birçok insanın şikâyeti gibi arşivlerin dağınık olmasından yakınmış kitabın önsözünde. İnci Enginün de giriş kısmında, “Elimizdeki bu kitap Tanpınar’ın hâlâ kitaplarına girmemiş, keşfedilmeyi bekleyen yazılarının da bulunduğu son derlemedir.” (S.6) diye belirtmiş.

Kütüphanelerin taranmasından kim bilir daha neler çıkacaktır…

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/26707/tanpinari-bir-de-boyle-okuyalim-hep-ayni-bosluk

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim