• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

TDV İslâm Ansiklopedisi Yeni Adresinde Test Yayınında

TDV İslâm Ansiklopedisi Yeni Adresinde Test Yayınında
TDV İslâm Ansiklopedisi artık elektronik ansiklopedi olma yolunda ilerliyor ve bunun ilk adımı olarak yeni arayüzüyle, yeni adresinde test yayınına başladı.

Dünyada Müslümanlar tarafından hazırlanmış ve tamamlanmış, hem madde listesi hem de içerik ve üslûp açısından özgün ilk ansiklopedi olan TDV İslâm Ansiklopedisi İslâm dini, tarihi ve medeniyeti ile İslâm toplumlarına dair hemen her konuda güvenilir, doğru ve yeterli bilgi sunmayı hedefliyor. Ansiklopedi sadece İslâm ilimleri için değil, beşerî ve sosyal bilimlerin farklı alanlarında yapılacak araştırmalar için de kapsamlı bir kaynak niteliğinde. Öyle ki uzunca bir zamandır gerek Türkiye’de gerek dünyada yapılan yüksek lisans ve doktora tezlerinde, araştırmalarda, kitap ve makalelerde TDV İslâm Ansiklopedisi pek çok konuda ilk atıf yapılan kaynaklar arasında yer alıyor.

1983’te çalışmalarına başlanıp 2013 yılında 44 cildiyle ve 2016 yılında 2 ek cildiyle matbu hali tamamlanmış olan ansiklopedi 2014 Ocak’tan itibaren internette online olarak hizmet vermeye başlamıştı. Ancak bu site matbu ansiklopediye endeksli olarak sayfa bazlı ve çoğunlukla PDF merkezli hizmet veren bir siteydi. 2017’nin Aralık ayında ise ansiklopedinin yepyeni bir arayüzle ve artık elektronik ansiklopedi formatında hizmet vermeye başladığını görüyoruz: islamansiklopedisi.org.tr

Peki bu yeni sitede ne yenilikler var?

Devamı: http://www.dunyabizim.com/mercek-alti/27900/tdv-islm-ansiklopedisi-yeni-adresinde-test-yayininda

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim