• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Üsküdar Söyleşilerinin Konuğu Nurettin Durman

Üsküdar Söyleşilerinin Konuğu Nurettin Durman
Üsküdar Söyleşilerinin konuğu Nurettin Durman. Şakir Kurtulmuş’un hazırlayıp yönettiği Üsküdar Söyleşileri bu ay 20 Kasım Salı günü gerçekleşecek.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün katkıları ile gerçekleşecek söyleşilere Üsküdar’da yaşayan, Üsküdar’ı mekân edinen, uzun yıllar burada yaşayan sanat ve edebiyatçılar, tarihi şahsiyetler konuk ediliyor.

 20 Kasım salı günü saat 18.30 da başlayacak olan Üsküdar Söyleşileri’ nin bu ayki konuğu Nurettin Durman olacak. Uzun bir süredir Beylerbeyi’nde ikamet eden Durman aynı zamanda Beylerbeyi şairi olarak da biliniyor. Nurettin Durman ikamet ettiği Beylerbeyi’nde yıllarca berber dükkânı işletti, geçimini bu dükkândan temin etti. Arkadaşları ile birlikte burada çıkardıkları Kardelen ve Düş Çınarı dergileri için berber dükkânını mekân olarak kullandı ve tıpkı bir dergi idarehanesi gibi şair ve yazarların uğrak yeri oldu. Üsküdar Söyleşileri’ nde Nurettin Durman’ la hem derginin mekânı, serüveni hem de Üsküdar, Üsküdar’ın önemi ve değerleri konuşulacak.

sakirkurtulmus.jpg

Bu haber toplam 905 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim