• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Daima Edebiyat Dergisinin 18. Sayısı Yayında

Daima Edebiyat Dergisinin 18. Sayısı Yayında
Daima Edebiyat'ın 18. Sayısı Okurla Buluştu

Kültür, sanat, edebiyat dergisi Daima Edebiyat'ın Eylül-Ekim 2023 tarihli 18. sayısı okurla buluştu. Öykücü Muhammet Erdevir'in yayın yönetmenliğinde Gaziantep merkezli çıkan dergi özel bölüm ve köşeleriyle okurlarına kapsamlı bir edebiyat içeriği sunuyor.

Daima Edebiyat'ın özel bölümlerinden ilki "Özeldir Çünkü…" adlı bölüm. Özeldir Çünkü'de Türk edebiyatının deneyimli kalemleri, kendi yazma yolculuklarına ışık tutmuş "özel" ve usta isimleri yazıyor. Derginin 18. sayısında Necati Tonga romancı Refik Halit Karay'ı yazarken Yıldırım Türk de edebiyatımızın özgün imzalarından Mitat Enç'i anlattı.

Daima Edebiyat'ın kapsamlı bölümlerinden "Sözaltında"da çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri mercek altına alınıyor. Bu sayıda Emin Gürdamur ve son kitabı "Önce Biraz Ağladılar" derinlikli bir biçimde ele alınıyor. Sözaltında'da Zübeyde Andıç'ın Emin Gürdamur'la söyleşisi, Hande İkbal'in Önce Biraz Ağladılar' dair detaylı bir inceleme yazısı; Muhammet Erdevir, Jale Önder Darıcı ve İbrahim Halil Çelik'in Emin Gürdamur 'un öykücülüğüne dair değerlendirmeleri yer alıyor. Bu bölümün kapanışı ise Emin Gürdamur'un ilk kez yayımlanan bir öyküsüyle yapılıyor: Aziz'in Yazamadığı Öykü.

Derginin dikkat çekici köşelerinden biri de Şiirülke. Şiirülke'de şairler şiirlerinin yazılış ve yayımlanış öykülerini okurla paylaşıyor. Daima Edebiyat'ın bu sayısında Süreyya Altunkara ve Ömer Korkmaz şiirlerinin öyküleriyle okurlarıyla buluşuyor.

Daima Edebiyat'ın özel bölümlerinin sonuncusu ise Kitap-Mekân bölümü. Bu bölümde yazar ve şairler okudukları bir kitapla özdeşleştirdikleri özel bir mekânı, kitap ve mekân arasındaki ilişkiyi irdeliyor. Böylece okur, yazarların okuma maceralarına yakından şahitlik etmiş oluyor. Bu sayıda öykücü M. Fatih Kutlubay, Marquez'in Latin Amerika'ya dair düşündürdüklerini dile getirirken romancı Mustafa Orman, Orhan Pamuk'un Kar romanı bağlamında Kars'a dair izlenimlerini yazdı.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/daima-edebiyat-dergisinin-18-sayisi-yayinda-k5773.html

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim