• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Genç Yazarlar Eserler Vermeye Başladı

Genç Yazarlar Eserler Vermeye Başladı
Ankara Valiliği ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında iki yıldır büyük bir heyecanla devam eden "Bilge Yazarlar Projesi"nin ikinci merhalesi 2-3 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşen "Bilge Yazarlar Kurultayı" programıyla tamamlandı.

Ankara’da eğitim gören lise öğrencilerinin büyük bir iştiyakla dahil oldukları projemizde Tohum ve Filiz grupları iki dönem boyunca atölyelerde öğretmenlerinin himayesinde yazma eğitimleri aldılar,  şair ve yazar buluşmalarına iştirak ettiler.

Nihayetinde Tohum ve Filiz gruplarında her alan gençlerimizin eserleri, şiir, hikaye ve deneme türlerine ayrılmak üzere  kitaplaştırıldı.  “Gök Ekini” başlıklı şiir kitabı, “Hikayeye Atılan Tohumlar” başlıklı hikaye kitabı, “Umut Tohumunu Yeşertmek”  ve “Filizlenen Heceler” başlıklı deneme kitapları gençlerimizin edebiyat dünyamıza mütevazı katkısını seslendiriyor.

Kitapların Yayın Koordinatörlüğünü Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu  Üyesi Dr. Mehmet Tuğrul, editörlüklerini Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ve AYBÜ Öğretim Üyesi Dr. Sezaver Çapcı Sipahi yaptılar.

Hem Bilge Yazarlar Projesinin hem de proje sonunda ortaya çıkan kitapların edebiyatımız için güzelliklere vesile olmasını diliyoruz.

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim