• İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Muhit Dergisi Yayında

Muhit Dergisi Yayında
Muhit Psikoloji Dosyasıyla Raflardaki Yerini Aldı

Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde okurla buluşan Muhit, yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor. Eylül sayısında Hüsrev Hatemi ve Bayram Bilge Tokel'i kapağa taşıyan dergi, Ekim sayısında "Ruh Sağlığımızı Korumak" başlıklı psikoloji dosyasıyla okuyucularını selamlıyor.

Daima şiir

Usta çizer Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılan dergi, her kuşaktan pek çok kıymetli ismin şiirlerine yer veriyor. Yunus Karadağ'ın "Bir Bulut Bir Açelya" isimli şiirini Arif Ay'ın "Ninem", Ahmet Edip Başaran'ın "Andalucia" isimli şiiri takip ediyor. Dilara Ayşe AkdenizNurullah GençMurat Güzel, Suavi Kemal Yazgıç, Said Yavuz, Mehmet Tepe, Seyyid Ensar, Mehmet Aycı, Nurettin Durman, Aziz Kağan Güneş, Emre Demir ve Rıdvan Kadir Yeşil bu sayının diğer şairleri.

"Yaşamaklar İçinde Bana Düşen" isimli şiiriyle Mehmet Narlı bu sayının arka kapağını süsleyen isim oluyor: "Yaşamaklar içinde bana düşen / Duya duya sağırlaşmak göre göre körleşmek"

Psikoloji Dosyası

"Zor zamanlarda ayakta kalmak" sözüyle sunulan psikoloji dosyasında pek çok önemli ismin katkıları bulunuyor. Erol Göka "Arkadaş: Sırtımızı Dayadığımız Kale" başlıklı yazısıyla gündelik hayatın sıkıntılarıyla boğuşurken yanımızda bulduğumuz dost elini anlatıyor. Beyhan Budak "Modern İnsanın Yalnızlıkla İmtihanı"nı yazarken Mehmet Dinç ve Feyza Topçu "Zor Zamanlarda Ayakta Kalma"nın detaylarını veriyor. K. Fatih Yavuz "Acıyı Kabul: İnsan Dilinin İstemediği" başlıklı yazısında "Acımız devam edegelen hikâyemizin parmak izidir." diyor. Gökhan Ergür "Bir İnsanı Affetme"nin mümkün olup olmayacağını tartışırken Taha Burak Toprak "İslâm Düşüncesinde Psikoloji ve Psikoterapi"yi kronolojik olarak sıralıyor. Melih Kahramanlar "İnsanın Başlangıç Noktası: Değerler" başlıklı ve Mehmet Teber "Ebeveynliği Yeniden Düşünmek" başlıklı yazısıyla dosyaya katkı sunuyor. Dosya kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Gökhan Ergür soruyor, Kemal Sayar cevaplıyor: "İnsan olmak; kendi kusurlarınla yüzleşmek ve olgunlaşmak yolunda bitmek bilmez bir sorumluluk, bir vazifedir."

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/muhit-dergisi-yayinda-k5815.html

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim