• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Muhit Dergisinin 34. Sayısı Yayımlandı (Ağustos, 2023)

Muhit Dergisinin 34. Sayısı Yayımlandı (Ağustos, 2023)
Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde okurla buluşan Muhit, yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor.

Temmuz sayısında Mehmet Dinç'in Sevmek ve İnanmak Üzerine yazısını kapağa taşıyan dergi, Ağustos sayısında 8 Temmuz günü vefat eden Özkan Uğur'u anıyor.

Daima şiir

Usta çizer Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılan dergi, her kuşaktan pek çok kıymetli ismin şiirlerine yer veriyor. Muzaffer Serkan Aydın'ın "Son Günleri" isimli şiirini Cevdet Karal'ın "Portre", Arif Ay'ın "Gel", Hüseyin Atlansoy'un "Şapur" isimli şiiri takip ediyor. Murat GüzelSaid YavuzNurullah GençAziz Kağan GüneşSuavi Kemal YazgıçSeyyid EnsarSüleyman UnutmazEyyüp AkyüzMehmet AycıNurettin DurmanRıdvan Kadir YeşilMustafa UçurumErvanur ErdoğanMehmet Fatih ÖzYusuf Mahir ve Erol Göka bu sayının diğer şairleri.

"Gece Kuşu" isimli şiiriyle Ahmet Edip Başaran bu sayının arka kapağını süsleyen isim oluyor: "Şimdi yeniden başlayabilirim / Senin bıraktığın yerden dipdiri bir sabahı sevmeye."

Mazhar Alanson ile Söyleşi

İbrahim Tenekeci soruyor, 8 Temmuz günü vefat eden Özkan Uğur'un 55 yıllık yakın dostu Mazhar Alanson cevaplıyor: "Bizim en büyük şansımız üç doğru adamın birbirini bulmuş olmasıdır."

Samed Karagöz ve Hasan Kaçan kıymetli sanatçıyı yazılarıyla anıyor.

Öykü, Deneme

Ağustos sayısının öykü sayfalarını "Şüyuu" isimli öyküsüyle Kâmil Yeşil, "Çiçekli Bir Gülümseyiş" isimli öyküsüyle Şeyma Subaşı zenginleştiren isimler.

Soner Karakuş, "El-Bâki" başlıklı yazısında "Geçeceği binlerce yıldır ispatlandığı hâlde, sonsuza kadar acı verecekmiş gibi hissettiriyor." diyor. 

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/muhit-dergisinin-34-sayisi-yayimlandi-agustos-2023-k5718.html

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim