• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Okur Kitap Dergisi Yayında

Okur Kitap Dergisi Yayında
Okur Ki̇tap Dergi̇si̇ 33. Sayısı Eylül-Ekim 2023 Çıktı

33. sayımızla huzurlarınızdayız.

Bu sayımızın kapak dosyası ilk defa bir isim ve eserleri üzerine oldu. Vefatının 40. yıldönümü vesilesiyle büyük şair Necip Fazıl'ı anmak ve yeniden onun fikir dünyasını anlamak istedik.

Dosyayı Betül Sav ve Rabia Elif birlikte hazırladılar. Necip Fazıl üzerine çalışmalarıyla bilinen uzman isimlerin görüşlerine başvurdular. Hem şairin hayat hikayesinin duraklarına hem de eserlerine dair doyurucu bir metin çıktı. Özellikle Yusuf Turan Günaydın'ın yazısını atlamamanızı öneririz.

Necip Fazıl hakkında elbette uzun uzun konuşmak ve fikir yürütmek mümkün. Ancak onun edebiyatın neredeyse her türünde eser vermesine, velud bir kalem olmasına; sadece devrinin değil sonraki nesiller için de ilham verici bir söz ustası olmasına dikkat çekmek istedik. Onu daha fazla okumaya, anlamaya ve eleştirmeye her zamankinden daha çok şimdi ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz.

***

Söyleşi sayfalarımızda Yavuz Yiğit ve Ahmet Mücahit Danışmaz'ı konuk ediyoruz. Tahlil sayfamızda Gökhan Özcan'ın Dört Duygu kitabı enine boyuna masaya yatırıldı.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/okur-kitap-dergisi-yayinda-k5785.html

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim