• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Bedensel Engelli Sahabîler Hakkında Ne Biliyoruz?

Bedensel Engelli Sahabîler Hakkında Ne Biliyoruz?

Ali Seyyar, 'Yıldızlar Engel Tanımaz & Bedensel Engelli Sahabilerin Hayatı' adlı eserinde Bedensel özürlü sahabilerin özürlülük öncesi ve sonrasına ait hayat mücadelelerini, engelli olma olgusuna bakışlarını ve Paygamberimizin onlarla ilişkisini ele alıyor. İsmail Demirel yazdı.

Sahabilerden Abdullah b. Mes’ûdAbdullah b. Ümmü MektûmAbdurrahman b. Avf, Habbab b. Eret, Abbas b. Abdulmuttalip, Muaz b. Cebel, Kaab b. Mâlik, Abdullah b. Abbas, Talha b. Ubeydullah, Abdullah b. Amr b. As, Saad b. Ebî Vakkas (r.anhüm) adlarını hemen birçok siyer kitabında görmemiz mümkün.

Ya Amr b. Cemuh, Amr b. Tufeyl, Berâ b. Mâlik, Cüleybib, İmran b. Hüseyin, Muaykıb b. Ebû Fâtıma, Muaz b. Amr, Saad b. Muaz, Ümmü Umare Nesibe, Zahir b. Haram, Abdullah b. Cahş, Abdullah b. Ebî Evfa, Ebû Kuhafe, Ebû Süfyan, Harise b. Nu’man, Itban b. Malik, Osman b. Maz’un, Umeyr b. Adiyy (r.anhüm) isimlerini ne sıklıkla duyduk ya da kitaplarda okuduk?

Yukarıda adı geçen sahabilerin hepsinin ortak bir özelliği var. O yüzden birlikte andık, Peygamber Efendimizin bu kutlu arkadaşlarını. Bütün bu isimler, bedensel olarak çeşitli illetlerle ma’lul olmuş sahabîler. Yani bedensel engelli sahabiler…

Prof. Dr. Ali Seyyar Hoca, kısa bir zaman dilimi içinde beş baskı yapan Yıldızlar Engel Tanımaz & Bedensel Engelli Sahabilerin Hayatı adlı eserinde yukarıda zikrettiğimiz sahabilerin hayat hikâyelerini anlatıyor okurlara. Kitap Rağbet Yayınları tarafından okurlara sunulmuş.

Bedensel özürlü sahabilerin biyografileri ve Peygamberimizin onlarla ilişkisi

Seyyar, savaşta yaralanma, doğum, yaşlılık gibi değişik nedenlerden dolayı bedensel engelli durumuna gelmiş sahabenin daha çok fizikî özellikleri ve bedensel yapılarından yola çıkarak, özürlülük öncesi ve sonrasına ait hayat mücadelelerini ve engelli olma olgusuna bakışlarını ele alıyor. Seyyar’ı böyle bir kitap yazmaya iten sebep hoca olarak çalıştığı bölüm olsa gerek. Zira Seyyar, sosyal bilimlerin manevî değerlerle uyumlu gelişmesine ve engellilerin toplumsal hayata adapte olabilmeleri için yönelik çalışmalar yürütüyor. Bunun için de İslâm tarihinden, Peygamberimizin (sav) gökteki yıldızlar diye nitelediği sahabenin hayatından örneklemler alıyor. Nitekim Seyyar’ın bir başka çalışması da Zihinsel Özürlülük Açısından Şakacı Sahabî Hz. Nuayman adını taşıyor.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/24334/bedensel-engelli-sahabler-hakkinda-ne-biliyoruz

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim