• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Akademi'nin Yaşayan Edebiyat sayısı çıktı

TYB Akademi'nin Yaşayan Edebiyat sayısı çıktı
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 4 ayda bir yayınlanan, her sayıda çıtayı biraz daha yukarı taşıyan hakemli dil, edebiyat ve sosyal bilimler dergisi TYB Akademi, “Yaşayan Edebiyat” dosyasıyla Mayıs 2019 tarihinde yayımladı.

İmtiyaz Sahipliğini D. Mehmet Doğan, Genel Yayın Yönetmenliğini Dr. Muhammed Enes Kala, Yazı İşleri Müdürlüğünü Mustafa Ekici, İngilizce Editörlüğünü Dr. Beyazıt Akman’ın yürüttüğü derginin bu sayısının editörlüğünü ise Mehmet Kurtoğlu yaptı.

9. Yılında 26. Sayısı ile okuyucularıyla buluşan dergide D. Mehmet Doğan’ın “Edebiyata Davet” başlıklı sunuş yazısından sonra yer alan  makalelerin başlıkları ve yazarları şöyle:

Son Otuz Yılda Türk Şiiri: Mehmet Narlı, Cengiz Aytmatov’un Düşünce ve Sanatında Ahlaki Zemin ve Etkileme Biçimleri: Muhammed Enes Kala, Mehmet Kaplan’ın Metin Tahlili Yöntemi Üzerine Bir İnceleme: Nurseli Gamze Korkmaz, Tevfik Fikret, Halûk’tan Bir Prometheus Çıkarabildi Mi?: Yakup Öztürk, Yetim Arketipi Işığında Hatice Meryem’in Yetim Romanı: Özlem Fedai, Türk Öykücülüğünde Yeni Bir Yönelim: Muhafazakârlık Eleştirisi: Abdullah Harmancı -  Fatih Cihat Büyükmatür, Kelime Türetme Örneğinde Fars Dilbilimcilerin Arap Dilbiliminden Etkilenmesi: Osman Aktaş, Şehir İmajoloji Bağlamında Doğu-İslam Şehirleri ve Batı Şehirlerinin Mukayesesi: Ali Öztürk.

Kitabın sonunda bir de kitap tahlili var. Bu bölümde, Muhammed Enes Kala’nın “Erdem ve Ödev” isimli eseri Metin Aydın tarafından tüm yönleriyle tahlil ediliyor.

Dergi gelecek sayısını “100 YIL SONRA MİLLÎ MÜCADELE”  olarak belirledi ve makale çağrısı yaptı.

TYB Akademi “Yaşayan Edebiyat” sayısı kitapçılardaki yerini aldı. Dergi, Türkiye Yazarlar Birliği’nin  Sümer 1. Cad. 11/5 Kızılay / Ankara adresinden de temin edilebilir.

0312 232 05 71 - 72 www.tybkakademi.com -  tybakademi@gmail.com

twitter.com/tybakademi  facebook.com/tybakademi instagram.com/tybakademi

kapakakademi.jpg

Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim