• İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Gerçek Hayat Dergisi’nin Haziran sayısı çıktı

Gerçek Hayat Dergisi’nin Haziran sayısı çıktı
Ekonomiden siyasete, dış politikadan sosyal meselelere kadar geniş bir yelpazedeki yayın politikasını sürdüren Gerçek Hayat’ın Haziran/2023 sayısı oyucuları ile buluştu.

Günümüzün önemli yazarları, düşünürlerinin de yorum ve değerlendirmeleri ile katkı sağladıkları derginin bu sayısı Genel Yayın Yönetmeni Kemâl Özer’in  “Şimdi geçmişe sünger çekip şahlanma vaktidir!” başlıklı yazısı ile başlıyor.

Cumhuriyet'ten sonra Türkiye'deki ideolojik kaynaklı yasakları tek tek sıraladıktan sonra özellikle AK Parti döneminde ülkemizde yaşanan gelişmelere vurgu yapan Özer, yazının sonunda şunları söylüyor:        

“Hayat emanettir!

Makamlar emanettir!

Vakit emanettir!

Kıymeti bilinmezse maazallah elden çıkıverir.

Artık acılar ve ihanetlerle dolu yakın geçmişe sıkı bir sünger çekip, Müslüman Türk’e yaraşır yeni bir Türkiye kurma vaktidir.

Erdoğan bunu başarmaya muktedir bir liderdir.

Milletin reylerinin yanı sıra İslam ümmetinin ve tüm mazlumların duası ardındadır.

Şimdi şahlanma vaktidir!”

Dergide, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine dair değerlendirmelerin yanı sıra D. Mehmet Doğan’ın “Fikirsiz Milliyetçilik” başlıklı yazısı da dikkat çekiyor.

14 Mayıs seçimlerinin analizini yapanların “Türkiye'de milliyetçilik yükseliyor mu? sorusuna cevap arayan değerlendirmeleri sürerken yazar, düşünür, mütefekkir D. Mehmet Doğan, yakın tarihte yaşamış ünlü milliyetçi düşünürlerin bugün unutulduğunun altını çizdiği yazısında şu ifadelere yer veriyor:

 “Son seçim türlü- çeşit milliyetçiliklerin sergilendiği, yarıştığı, zaman zaman zıtlaştığı-hatta çatıştığı- bir muhtevada geçti. Türkiye’de milliyetçilikler çeşitli, bir de “ulusçuluk” var. Milliyetçilikler arasındaki temel ayrım, din; daha açık söyleyelim “İslâm” karşısındaki tutumları. En uzak mesafede olan “ulusçu”lar. Zaten “ulus”, “ulusal”, “ulusçuluk” millet, millî, milliyetçilik kelimelerinin dinî atıflarından kurtulmak için 1930’larda uydurulmuş kelimelerdir.”

Metninde, fikir adamı, ahlâk felsefecisi, Hareket dergisinin kurucusu Nurettin Topçu’nun millet ve milliyetçilik anlayışına da değinen Doğan, “Fikirsiz Milliyetçilik” başlıklı yazının sonunda şöyle diyor:

Bugün milliyetçilik üzerinden siyaset yürüten politikacıların ekseriyetinin bu konular üzerinde kafa yormadığı, son zamanlardaki rabıtasız ifadelerinden çıkarılabilmektedir. Milliyetçi grupların milliyetçilik üzerinde düşünen, fikir ortaya koyan, zamanında tesir uyandıran şahsiyetleri unuttuklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hepsi rahmetli olmuş bulunan Dündar Taşer, Erol Güngör ve Nevzat Kösoğlu 20. Yüzyılın son çeyreğinde fikirleriyle geniş bir uyandırmışken, bir sonraki nesilden itibaren unutulmaya başlanmışlardır. Bu fikirsizlik, piyasada temelsiz şoven milliyetçilik sloganlarının hâkim olmasına yol açmıştır. Bugün siyaseti maalesef bu şovenist, ırkçı, yabancı düşmanı sloganlar sürüklemektedir. Makul, mutedil ve bu toprağa basan, tarihimizden kaynaklanan milliyetçilik geri plana düşmüştür. Milliyetçi siyaseti takip edenlerin bu donanımsızlığı her fırsatta ortaya çıkmakta ve bu da ciddi bir güvenilirlik meselesi meydana getirmektedir.”

Derginin bu sayısına katkı sunan yazarlar ve konu başlıkları:

Ali Şenel: Utanmaz Anketçi!

Kemâl Özer: Bunlar Yapılmazsa Geleceğimiz Olmayacak

Âdem Bilal: Kaypak İlişkiler Çağını İdrak Etmek

D. Mehmet Doğan: Fikirsiz Milliyetçilik

Süleyman Şahin: Tuncay Uludağ “Tehlikeli Olan Yapay Zekâ Değil”

Samir Babaoğlu: Türk Gücü Yükselmeye Devam Edecek

Tevfik Şahin: İşte CHP’nin 14 Mayıs Yalan Kronolojisi

Ülkü Zeynep Akpınar: Erdemli Bir Muhalefet de Benim Hakkım

Bülent Tokgöz: Hindistan Etnik Şiddetin son Misali

Erol Yarar: Yeni Dönemde İktisâdî Reform

Baki M. Top: Gates Vakfı’nın Ziraatımızla Derdi Ne?

Feyza Gümüşoğlu: Arap Birliği Zirvesi ve Esed’in Dönüşü

Hasanali Yıldırım: İşimize Gelen Sahte

 

Gerçek Hayat Dergisi

İletişim – Yönetim Yeri:

Maltepe Mah. Fetih Cd. No:6 34010

Topkapı Zeytinburnu / İSTANBUL

0212 467 65 18 / iletisim@gercekhayat.com.tr

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim