• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Karabatak “Bizim klasiklerimiz” dosyasıyla çıktı

Karabatak “Bizim klasiklerimiz” dosyasıyla çıktı
İki aylık edebiyat ve sanat dergisi Karabatak’ın Ocak-Şubat 1018 sayısı “Bizim Klasiklerimiz” dosyasıyla çıktı. Bu sayıda D. Mehmet Doğan’la Naime Erkovan’ın yaptığı uzun bir ropörtaj da yer alıyor.

Karabatak deregisinin 7. yılında 36. sayısı yoğun bir muhteva ile yayınlandı. Bu sayıda “Bizim klasiklerimiz” konusu ele alınıyor. Dergi’nin sunuşunda “Klasiği olmayanın moderni olmaz” başlığı ile Ali Ural adeta meselenin esasını ortaya koyuyor.

Bu çerçevede dergide yer alan A. Nedim Serinsu, Yılmaz Daşçıoğlu, Mustafa Köneçoğlu, Bahtiyar Aslan, Oğuz Şenses, M. Sabri Genç, Mehmet Ulutürk, Hüseyin Akın, Süleyman Unutmaz, Hüseyin Yorulmaz, Ercan Yılmaz, Adem Yazıcı, Ahmet Karakulak, Serhat Demirel ve Tuğba Eroğlu’nun yazıları toplam olarak bir kitap hacminde. Denilebilir ki, “Bizim klasiklerimiz” konusunun enine boyuna ele alındığı nitelikli bir özel sayı var elimizde.

Geçen sene 50. yazarlık yaşını idrak eden D. Mehmet Doğan’la yapılan konuşma, sorularla derinleştirilen, edebiyattan, sanattan geçerek fikir alanına doğru genişleyen bir mahiyette. Doğan, bugün zihnimizi sürekli olarak işgal eden “Ortadoğu” veya dünya siyaseti ile ilgili konuların tarihi derinliğine dikkat çekiyor konuşmasında.

Dergide şiirler, hikâyeler, kitap yazıları yanında sinema ve görsel sanatlarla ilgili yazılar da yer alıyor. Karabatak’ın Ocak-Şubat sayısı her bakımdan dolu dolu bir sayı.

 

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim