• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Yazıcızade kardeşler Gelibolu'da medfun

Yazıcızade kardeşler Gelibolu'da medfun
Yazıcızade Muhammed ve Ahmet Bican Efendiler tasavvuf tarihinde eserleri ile dikkat çeken iki kıymetli isim. Fadiem Türkölmez, bu isimlerin Gelibolu'da bulunan türbelerinden ve Yazıcızade Camii'nden bahsetti.
canon-005Yazıcızade Muhammed ve Ahmet Bican Efendiler tasavvuf tarihinde eserleri ile dikkat çeken iki kıymetli isim. Fadiem Türkölmez, bu isimlerin Gelibolu'da bulunan türbelerinden ve Yazıcızade Camii'nden bahsetti.

 

Cemaatini bekleyen cami, duvarda asılmış zaman, her yer kabristan yazısını doğrulayan ölümün kaldığı tablo... Burası küçük bir köy odasını andıran Yazıcızade Camii; ilk bakışta kutu gibi ama içine girdikçe sırlardan perdelerin aralanıp geçmişe götüren bir yarımada.

 

Gelibolu bir yarımada, nereden çıksanız deniz size göz kırpıyor. Buda ona tarihten gelen stratejik ve jeolojik bir vasıf yüklüyor ancak bu jeolojik özelliğin tarihi mimaride aksetmesine şahit olmak bir anlamda İslam medeniyetinin dokunuşu demek zira Yazıcızade Camii; ismini aldığı kardeşler Muhammed ve Ahmet Bican Efendiler, arka tarafındaki Şerbetçi Baba türbesi ile bu sahil kasabasının mini bir haritası. Çünkü ne yana baksanız medeniyetlerden kalan izler, turizme terkedilmiş türbeler, içi boşaltılmış tarih ve medeniyet kısaca.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17662/yazicizade-kardesler-geliboluda-medfun.html

Bu haber toplam 4923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim