• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Açıkkara 70 Sayısı Yayımlandı

Açıkkara 70 Sayısı Yayımlandı
Açıkkara mizah dergisinin 70. sayısı dopdolu bir içerikle yayımlandı. Tacettin Şimşek “Nigâr Hanım Vay” isimli bir diziye başlıyor.

 Yazar, “Bir Nigâr’a Bin Nazar” başlığını taşıyan ilk bölümde edebiyat dünyamıza göndermeler yaparken Osmanlının son dönem şairlerinden Nigâr Hanım’ın herkesin hayalini süsleyen güzelliğinden ve zarafetinden dem vuruyor. Şair Nigâr Hanım, Türk şiirinin kraliçesidir ve cümle şairler onun etrafında pervanedir. Gerisini yazardan dinleyelim: “Nigâr Hanım kadın şairleri etkilediğinden on kat fazla erkek şairleri etkiler. Erkek şairler onun şiirlerine nazire yazabilmek, ona şiir ithaf edebilmek, dahası ithaf ettikleri şiirleri konaklarda, yalılarda düzenlenen meclislerde ona bakarak okuyabilmek için birbirleriyle yarışırlar. En sevdiği çiçek hanımeli diye, Nigâr Hanım’ı hanımeli yağmuruna tutarlar. Nigâr Hanım genel ağda hece vezinli, bol kafiyeli ve redifli bir manzume paylaşmayıversin bin beğeni, beş yüz yorum yağar üstüne.” Durun bir dakika, genel ağ mı dedi yazar, beğeni yorum mu dedi? Yazarın kalemi sürçmediyse sonraki bölümlerde işler iyice karışacağa benzer. Açıkkara sayfalarında oldukça iddialı bir dizi başlıyor. Meraklıları ekran başına…

Mehmet Pektaş’ın kaleminden Sahibinden Komik (Bir Emlakçı Romanı) üçüncü bölümüyle devam ediyor. “Yalandan Kim Ölmüş?” başlığını taşıyan yeni bölümde Emlakçı Cengiz piyasaya çıkıyor. Sahtekârlık ve üçkâğıtçılık alanlarında çift ana dal, yalancılık konusunda tezsiz yüksek lisans sahibi olan kahramanımız kariyerine istikrarlı bir şekilde devam ediyor.  

Halit Yıldırım, Küfeci İrfani’nin ağzından anlattığı öykülere devam ediyor. Bu sayının öyküsü: “Cin Olmadan Adam Çarpmak” İrfani emmi vaktiyle şahit olduğu bir cin hikâyesini kahvedeki hayran kitlesine anlatıyor ki evlere şenlik. İrfani’nin başına gelenleri okurken gülmekten kendinizi alamayacaksınız. İrfaniseverlere bir müjde verelim. Turpun büyüğü heybede. Önümüzdeki sayıda İrfani, ezeli ve edebi düşmanı Törüd’ün başından geçen bir cin hikâyesi anlatacak.

Salman Kapanoğlu, güldürürken düşündürmeye düşündürürken güldürmeye devam ediyor. Biz böyle dedik diye aklınıza Nasreddin Hoca geldiyse eğer Kapanoğlu’nun Hoca’ya da yapacakları var. Bir öğrencisinin “Hoca’m, karşınıza Nasrettin Hoca çıksa ne yaparsınız?” sorusuna karşılık “Çıksın bakalım! Nasrettin Hoca’ya ben yapacağımı bilirim.” diyerek âdeta meydan okuyor.

Ahmet Süreyya Durna ve Feymanî bir atışma örneği sunarken Ruhsatî “Hani”, Hacı Musa Tuncer “Her Kelime Ayrı Mana”, Memik Kömekçi “Yaşlı Biri”, Nurgül Kaynar Yüce “Kullar Perişan”, Kadir Karaman “Devlet Memuru”, Kadir Karaman “Bir Faize Mahkûm Olduk”, Yemliha Gürlek “Değişim”, M. Nihat Malkoç “Benzeşen Benzetmeler”, Yasin Şen “Hicviye Der Beyân-ı Akademi”, Yakup Gümüş “Beyzâdem”, Mehmet Özcan “Dedeme Mektup/iki”, Mehmet Şahin K. “Benimki”, Talip Kazgı “Ben Oldum”, Mustafa İmir “Bana Ne?” isimli şiirleriyle Açıkkara sayfalarından okura sesleniyor.

Derginin aylık olarak mail adresinize gelmesini istiyorsanız acikkaradergi@gmail.com adresine bir mail atmanız yeterli. Ayrıca derginin tüm sayıları www.acikkara.com sitesinde erişime açık.

Açıkkara Kitaplığı

Açıkkara dergisinin e-kitap olarak yayımladığı eserler www.acikkara.com adresinde erişime açık.

Tayyib Atmaca-Üçübirarada (Şiirler)

Tacettin Şimşek-Nedim Kimden Kaçıyor? (Öyküler)

Halit Yıldırım-İrfanî’nin Küfesi (Öyküler)

Mehmet Pektaş-Avanaklar Kahvesi (Öyküler)

 

 

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim