• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ankara Edebiyat Festivali Güldestesi çıktı

Ankara Edebiyat Festivali Güldestesi çıktı
Mamak Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından Muallim Mektebinde düzenlene Ankara Edebiyat Festivali kitap olarak da yayımlandı.

21 Eylül 2022 tarihinde başlayan ve beş gün süren festivalde “Ankara Edebiyatı ve Ankara’da Edebiyat” konusu dahil bir çok panel, konferans, yazar okur buluşmaları ve kitap imza günleri düzenlenmişti.

Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği festivaldeki programlar Mamak Belediyesi yayınları arasından “Ankara Edebiyat Festivali Güldestesi çıktı” adıyla  kitap olarak yayımlandı.

Mehmet Düğmeci ve Şahin Ali Şen’in Genel yayın Yönetmenliğini üstlendikleri eser TYB Ankara Şube Başkanı  Mehmet Sait Uluçay’ın önsözüyle başlıyor.

 Şehir ve edebiyat arasında üçlü bir bağ olduğunu belirten Uluçay yazısında şu ifadelere yer veriyor:

“Ankara’nın edebiyat ile olan ilişkisini ortaya çıkarmak, sadece siyasetin ve bürokrasinin merkezi olarak bilinen başkentte  hep göz ardı edilen muazzam edebiyat varlığını ortaya koymak, edebiyatı halkla buluşturmak için Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi ilk defa beş gün süren yoğun programlarla Mamak Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde “Ankara Edebiyat Festivali”ni gerçekleştirdi.”

“Mamak Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan elinizdeki bu kitapta festival kapsamında yer alan programlarda konuşulan, ele alınan Ankara Edebiatı, Ankara’nın Edebiyat Mahfilleri, Gençlik ve Edebiyat, Şehir ve Edebiyat, Ankaralı Divan Şairleri, Şiir ve Şehir, Edebiyatımızda Roman ve Hikaye, Edebiyatımızda Deneme, Genç Yazarlar Buluşması, Sezai Karakoç’un Ankara Günleri, Edebiyat Dergiciliği ve Ankara’da Dergicilik gibi konu başlıkları altında birçok edebi metin yer almaktadır.

Bu eseri okumakla Ankara’nın Siyaset ve bürokrasinin merkezi olduğu kadar büyük bir edebiyat şehri olduğunu da görmüş olacaksınız.”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TYB Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın festival açılış konuşmalarının da yer aldığı eserde yer alan metinlerin ana başlıkları ise şöyle sıralanıyor:

Ankara Edebiyatı Ve Ankara’da Edebiyat ,

Gençlik ve Edebiyat,

Şehir ve Edebiyat,

Ankaralı Divan Şairleri ve Divan Şiirinde Ankara,

 Edebiyatımızda Roman ve Hikâye,

Şeyhülislam Yahya Efendi Şiir Şöleni,

Edebiyatımızda Deneme,

Genç Yazarlar Buluşması,

Sezai Karakoç’un Ankara Günleri,

Edebiyat Dergiciliği ve Ankara’da Dergicilik,

376 sahifeden oluşan “Ankara Edebiyat Festivali Güldestesi” nin sonunda festivalden çeşitli karelerin bulundu fotoğraflar da yer aldı.

                                                                                              Mahmut Erdemir

 

 

 

 

Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim