• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ay Vakti dergisinin Temmuz-Ağustos Sayısı 2023 Yayında

Ay Vakti  dergisinin Temmuz-Ağustos Sayısı 2023 Yayında
Ay Vakti Dergisinin 205. Sayısı Çıktı

Ay Vakti dergisinin Temmuz-Ağustos 2023 sayısı olan 205. sayısı çıktı

Derginin giriş yazıları, algının, edebî duruşun, duruşmanın, sosyolojik arketiplerin sanatsal ve sosyal olguların ontolojik manifestosu gibi.
Girişte, Umut ve Korku üzerinde sosyolojik gerçekliğin derinlikleri anlatılıyor. Yaşadığımız çağın sosyolojik dehlizleri ve buna paralel camianın umutları üzerinde duruluyor."İnternet çağında neredeyse bütün "operasyonlar" sosyal medya platformlarıaracılığıylagerçekleşmektedir.

Egemen güç -kapital düzen kendi meşruluğunu teyit vegeleceğini garanti altına almak için her "an" yeni bir algı operasyonuyapmaktadır."Bir dergiyi ayakta tutan, okuru, yazarı, düşünceyi geliştiren algı, düşünce,deneme ve inceleme yazılarıdır. Derginin bu sayısı yine besleyici yazılarladoludur."İyilik Varlığın Esası, Asil Ruhların Erdemidir." Necmettin Evci̇'ninsosyolojik anlamda değer kazanan denemesiyle; iyiliğin ve iyi olmanınkatmanları üstünde uzun soluklu yazısı;"İyiliği istismar ederek var olan kötülük, kendisini fazla gizleyemez.""Keçecizâde İzzet Mollâ'ya Göre Edirne'nin Mânâ Kutupları" Prof. Dr. Selami Şi̇mşek'i̇n uzun soluklu ve bakir bir alanda yaptığı inceleme birsolukta kendini okutuyor.Özgül Şiir ve Diyoloji" Hayretti̇n Taylan'nın şiir ve diyoloji üstüneyazdığı kuramsal yazısı derginin düşünce kısmını güçlendiriyor."Şiirin özgül damarı lirizmdir. Tematik özün gerçekliğinde anlambilimsellik vardır.Metonimik yani kurgusal betimlemeler, vaka kurgusu, lirik kurgu gibi ise metaforikkurgu da benzerdir."
Bekir Oğuzbaşaran'ın Şiir Dünyası'nı anlatan Sai̇t Özer'i̇n poetikdenemesi; Bir çınarın şiir dünyasını, poetik yolculuğunu sanatsal gerçekliğinizleğinde aktarıyor. Şeref Akbaba'nın Erzurum Günlükleri, edebiyat tarihine ışık tutangünlük yazısıyla düşünce ufkunu tamamlıyor. Ay Vakti,"Daha önce gündeme getirdiğim ve 1983'te rahmetli anneme emanet ettiğim Genç Kuşakdergisini mini bir çuval içinde ve açmadan İstanbul'a götürmek üzere valize yerleştirdim. Tamkırk yıl, dile kolay. Emanetlere en sadık anneler, siz de öyle yapın. Rabbim mekânını cenneteylesin."Bu sayıda şiirleriyle yer alan şairler:Nurettin Durman, Selami Şimşek, Ali Yaşar Bolat, Ferhat Öksüz, Yasemin Kuloğlu, Muhammed Korkmaz, Mehmet Sertpolat, İmran Sadai

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/ay-vakti-dergisinintemmuz-agustos-sayisi-2023-yayinda-k5736.html

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim