• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

“Kırmızı Ayakkabı” kitabı çıktı

“Kırmızı Ayakkabı” kitabı çıktı
13 yaşındaki Umay Zeynep Ünal, YADE Yayınlarının çocuk yazarlarından biri. Ünal’ın “Kırmızı Ayakkabı” kitabı 2023 yılında okuyucuları ile buluştu.

Genel Yayın Yönetmenliğini Arif Demirbaş, Genel Koordinatörlüğünü Engin Yalçınkaya, editörlüğünü ise Emin Arslan’ın üstlendiği; Yayınlandığında büyük ilgi gören eserde, Nasip, Ninem ile Dedem, Evlat, Kırmızı Ayakkabı, Hurdacı Aytekin, Serseri, Başımın Belası, Suçlu ve Eskicinin Kızı başlıklı dokuz hikâyeden oluşuyor.

Umay Zeynep Ünal’ın hayal ürünü bu hikayeleri gerçek yaşantılar üzerine kurgulanmış, abartıdan uzak,  çocuk gözüyle hayata ve olaylara bakışın bir yansıması olarak sayfalarda yer alıyor.

Çocuklar tarafından da bir hayli beğenilen “Kırmızı Ayakkabı”nın arka kapak tanıtım metninde kitaba da adını veren kırmızı ayakkabının hikayesinden bir bölüm şöyle yer alıyor:

“Sınav çıkışı biraz da stres atmak için samimi arkadaşları Selcan, Gökçe ve Hilal’i yanıma alarak mahallenin en işlek caddesinde önce vitrinlere bakmaya sonra bir kafede oturup çay içmeye karar verdiler.

Vitrinin birinin önünden geçerken kırmızı, pırıl pırıl parlayan bir ayakkabı dikkatini çekti Selcan’ın. “Kızlar, bakar mısınız ne güzel! Anneme söyleyip bu ayakkabıyı hemen aldıracağım.” dedi. Gerçekten de güzel bir ayakkabıydı. İlayda’nın da içi gitmişti ayakkabıyı görünce.

Vitrinin önünde ayrılıp yürümeye devam ettikleri sıra arkadaşlarımdan birinin yanlarında olmadığını fark etti İlayda. Dönüp arkasına baktığında hâlâ ayakkabının sergilendiği vitrini seyrettiğini gördü Hilal’in.

Çaktırmadan yanına yaklaştı. “Gerçekten güzel değil mi?” diye sorunca Hilal, sesin geldiği yere yüzünü döndü. İlayda, vakit kaybetmeden mağazaya girdi ve ayakkabının fiyatını sordu. Cebindeki para yeterli olsa alacaktı.”

2017 yılında kurulan YADE Yayınları araştırma-inceleme, anı-biyografi alanlarında edebiyatımıza önemli eserler kazandırırken, çocuk yazarlara da hikayelerini yayınlama konusunda destek vermeye devam ediyor.

Kırmızı Ayakkabı / Umay Zeynep Ünal / YADE Yayınları / Yayın Tarihi: 27.05.2023 /Sayfa Sayısı: 72  / ISBN:           9786057443182

                                                                                                           Mahmut Erdemir

 

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim