• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

“Siyah Meşale Kapalı Kapının Ardı” kitabı çıktı

“Siyah Meşale Kapalı Kapının Ardı” kitabı çıktı
“Şahsenem”, “Ney ve Mey”, “Soylu Sessizlik”, “Batum Çıkmazı”, “Koyu Gri Seneler”, “Ben Hain” kitaplarının yazarı Dursun Kuveloğlu’nun yeni eseri “Siyah Meşale Kapalı Kapının Ardı” Mİ Yayınları arasından çıktı.

Son yıllarda adı yazdığı tarihi romanlarla anılan Kuveloğlu, merhum yazar Adnan Şenel’in sorularını cevaplandırdığı bir söyleşide neden yazdığını şöyle açıklamıştı:

“Edebiyat kelimesinin kökeni “Edeb”ten geliyor. Edeb, söylemeye değer sözü olanın söylemesi, diğerlerinin susmasını, dinlemesini bilmesi demek. Milletimize, geçmişimize, ecdadımıza karşı bunca saldırı, karalama, iftira ve hakaretin yaşandığı günümüzde, Türk milletinin bir evladı olarak söylenmesi gereken sözlerim olduğuna inandığım için yazmaya başladım. Millî ve yerli bir aydın olarak, ihanete ve aymazlığa isyanımın sonucudur yazma kararım. Yıllardır milletimize, ecdadımıza ve değerlerimize yönelik yapılan hakaretlere karşı dişlerimi sıkmaktan usanıp, söz söyleme, düşüncelerimi paylaşma kararımın sonucudur yazar olmak.”

2004 yılında yayımlandığı “turizm@gelecek.tr” isimli deneme kitabıyla yayın dünyasına giren Dursun Kuveloğlu daha sonra peş peşe tarihi romanlar yazmaya başladı.

Okuyucularının merakla beklediği “Siyah Meşale Kapalı Kapının Ardı” ise  Mİ Yayınları arasından çıktı.

Eserin arka kapak tanıtım metninde şu ifadelere yer verilmiş:

“Osmanlı’nın parçalanması; salib açısından armagedon, hilal açısından hermeciddun, Türk milleti açısından kıyameti yaşamak oldu. Genellikle cephelerde yaşanan mağlubiyetler ve sebepleri kaleme alınırken, kapalı kapılar ardında dönenler ile masa başı pazarlıkları yeterince dikkate alınmadı.

Bu romanda; düşmanın mutlak, müttefikin muğlak oluşunun hikâyesinde, istihbarat örgütleri ve elemanlarının gözünden, birinci paylaşım savaşının perde arkası aralanıyor. Sudanlı Musa, Kuşçubaşı Eşref ve Teşkilat-ı Mahsusa, Lawrence, Getrude Bell, Sykes-Picot, NİLİ ve Carbonari örgütü ile daha niceleri…”

Siyah Meşale Kapalı Kapının Ardı/ Dursun Kuveloğlu / Yayın Tarihi: 05.06.2023 / ISBN: 9786057230454 / Sayfa Sayısı: 256 /

                                                                                                         Mahmut Erdemir

wi_800-004.jpg

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim