• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yazar Okulu Güldestesi çıktı

Yazar Okulu Güldestesi çıktı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi ile Mamak Belediyesi Başkanlığının ortaklaşa düzenledikleri “Ankara Edebiyat Festivali” kapsamında 21 Eylül-24 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşen “Yazar Okulu” kitap olarak yayımlandı.

Mamak Belediyesi yayınları arasından çıkan “Yazar Okulu Güldestesi” nin   genel yayın Yönetmenliğini Mamak Belediyesi adına Mehmet Düğmeci, editörlüğünü Hamit Gök ve Necmettin Evci, Yayın Koordinatörlüğünü Deniz Sayın ve yayına hazırlığını ise Şemsettin Küzeci üstlendi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse kitabın sunuş yazısında şu ifadeler yer veriyor:

“Bu kitap, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin düzenlediği Yazar okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Şiir, deneme, makale ve hikâye gibi metinlerden oluşmaktadır. Bu sayfalarda sizi edebiyatın büyülü dünyasına davet ediyoruz. Yazar okulu öğrencilerimizin yeteneklerini sergilediği, şiirler, denemeler ve hikâyelerle bezeli olan bu kitap, çeşitlilik ve yaratıcılık dolu bir yolculuğa çıkaracak sizi.

Belediye Başkanı olarak, bu kitabın yayımlanmasında katkı sağlamaktan gurur duyuyorum. Edebiyatın ve sanatın toplumun ruhunu beslediğine inanıyorum ve bu nedenle genç yazarları desteklemek, onlara ilham vermek benim için büyük bir öncelik. Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin yürüttüğü bu projenin, genç yazarlara fırsat tanıdığını ve edebiyatın gelişimine katkıda bulunduğunu görmek sevindirici. Bu kitap, geleceğin yazarlarına adanmıştır. Bu sayfalarda, Türk edebiyatının yeni yeteneklerini keşfedecek, onların gözünden dünyayı yeniden göreceksiniz. Umarım, bu genç yazarların heyecanını, tutkusunu ve yaratıcılığını sizler de hissedersiniz.”

Eserin ön sözünü yazar TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Said Uluçay ise 35 öğrencinin yazar okulundan mezun olduğunu duyurduğu metninde sürece ilişkin şu bilgileri beriyor: “İşte yazar okulumuzun öğrencileri tarafından hazırlanan özel diyebileceğimiz bir kitapla karşınızdayız. Bu kitap, yazarlık okulumuzun öğrencilerinin yaratıcı ve üretken yanlarının bir kanıtıdır. Yeni öğrencilerin, onların çalışmalarından ilham almalarını umuyoruz. Sizleri, bu zengin ve renkli dünyaya davet ediyoruz. Bu kitap, şiir, deneme, hikâye, roman, haber, senaryo gibi türlerde öğrencilerimizin kaleme aldığı metinlerden oluşuyor. Kendilerine yaratıcılık, hayal gücü ve edebi yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrencilerimizin çabalarını yansıtıyor.”

Mamak Belediye Başkanlığımızın kıymetli destekleriyle öğrencilerimize bu fırsatı verdiğimiz için gururluyuz ve onların yaratıcı çalışmalarını sizlerle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.

Yazar okulu koordinatörü Şemsettin Küzeci ise giriş bölümünde yazar okulunun nasıl oluştuğu ve dersleri hakkında bilgileri veriyor:

“TYB Ankara Şubesi olarak Mamak Belediyesi ile Eylül 2022’de ilk kez ‘Ankara Edebiyat Festivali’ni düzenledik. Festival kapsamında Yazar Okulu’nun da programa alınması bizi heyecanlandırmıştır. Genç yazar adayları yetiştirmek, topluma kazandırmak ve ufuklarını açmak amacıyla düzenlediğimiz ‘Yazar Okulu’ 12 hafta boyunca Akademisyenler, TRT Uzmanları, TYB Yazarları tarafından verilen 40 saatlik teorik dersler yanında 5 haftalık pratik atölye çalışmaları ayrı bir öneme sahipti.”

Yazar okuluna devam eden yazar adaylarının hikayeleri, denemeleri, metinleri, şiirlerinin yer aldığı eserin sonunda kapanış paneli bildirileri ve ekler bölümünde ise yazar okulu öğrencilerinin fotoğrafları yer alıyor.

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim